Какво трябва да знаете за хотелското обзавеждане?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Хотелското обзавеждане се различава коренно от това за дома, офиса или ваканционния Ви имот. Интериорът на всеки хотел има жизненоважно значение за гостите. Приветливата и уютна обстановка създава положително изживяване още при влизане във фоайето.

Неслучайно дизайнерите знаят, че обзавеждането отразява аудиторията, която искате да привлечете. Дизайнът е лицето на Вашия хотел и подчертава удобствата. Вашият индивидуален стил  е също толкова важен, колкото доброто обслужване, услугите и цените. 

Тук много собственици се заблуждават, че елегантните и скъпи мебели са достатъчни, за създаване на красив интериор. Ако и Вие сте изправени пред тази дилема, тази статия е точно за Вас! В нея ще Ви представим съветите на нашите професионалисти. 

Защо хотелското обзавеждане е много важно?

Конкуренцията в хотелиерския сектор е не просто голяма. Съществуват редица хотели и вериги, които са на пазара от години и са спечелили редовни клиенти със своите удобства, обслужване и специални цени. Ако планирате реновация или започвате развитието си на пазара, ще Ви е много трудно да преборите утвърдените вериги. 

Независимо от Вашите представи за бизнеса – гостите избират своя хотел не само според цената, но и заради визията и удобствата, които ще им предложите. Те се стремят да намерят място, отговарящо на тяхната естетика, начин на живот и виждания за това как трябва да изглежда един хотел. 

Вие можете да предадете послание с добре проектиран интериорен дизайн. Той може да:

  • привлече типовете клиенти, които искате да се връщат при Вас всеки сезон. 
  •  подчертаят характеристиките и удобствата на хотела.
  • Ви помогне да преборите конкуренцията.
  • вдъхнови туристите да Ви посетят за първи път и отново. 
  • спечели признания от местната общност.
  • представи Вашия бранд.

Какво трябва да знаете за хотелското обзавеждане?

Откъде трябва да започнете при хотелското обзавеждане?

Не е добра идея смесването на различни стилове в общите зони и стаите. Може да Ви изглежда интересно и оригинално, но по този начин не можете да създадете последователна визия за бранда си. Това обърква и гостите и им пречи да изградят мнение за Вашия хотел.

Дизайнерите препоръчват да намерите своята фокусна точка. Страхотният дизайн не се опитва да бъде всичко за всички. Вместо това помислете внимателно:

  • Каква искате да бъде Вашата основна клиентела? – Може би ще се насочите към семейства с деца, бизнесмени или чуждестранни туристи.
  • Как искате да бъде запомнен Вашият бранд? – тук от значение е и какви допълнителни услуги смятате да предлагате. Например – спа комплекс, ресторант, бар и  други.
  • Какво обещавате на посетителите? – важно е да се придържате към това обещание и да го изпълните по визуално привлекателен начин.

Започнете от основите. Изберете тема и цялостна естетика, започвайки от цветовете, формите, текстурите и преминете към мебелите и декорациите. 

Например, ако целта Ви е да предложите „дом, далеч от дома”, това трябва да бъде отразено в интериорния дизайн. Заложете на обзавеждане, което създава уютна атмосфера, която и Вие бихте споделили с любимите си хора.  Големи дивани, плюшени одеяла, големи възглавници, камини, семпла, но качествена тапицерия. 

Не избирайте хаотично цветовете!

Какво трябва да знаете за хотелското обзавеждане?

Психологията играе важна роля при цялостното обзавеждане на всеки хотел. Студените тонове, като синьо и зелено, насърчават за релаксация и създават спокойна атмосфера. Те са идеални за спални и бани. 

Минималните жълти акценти ще стимулират гостите да разговорят по между си. Затова декорации в този цвят присъстват в бизнес зони или общи кътчета за релакс. Лилавото придава усещане за изисканост, лукс и богатство, особено съчетано със сиви или метални тонове. 

Наситеността им също е от значение! Като основно правило, светлите цветове се възприемат като ефирни и правят стаите по-светли и просторни. Тъмните придават изисканост и интимност. 

Едно светло фоайе ще изглежда прекрасно в светли тонове като златно и кремаво. Те не биха били подходящи за лоби бара, където целта е хората да релаксират с любимия коктейл. Там по-биха паснали бордо, лилаво и синьо. 

Как да изберете подходящите мебели?

Може да мислите, че гостите не отиват на почивка, за да спят по цял ден в стаята си. И може би сте прави, но удобните и качествени мебели са от голямо значение дали посетителите ще изберат отново Вашия хотел. 

Ние от Хорос ще Ви предложим голямо разнообразие от мебели и аксесоари. 

Направете запитване още сега на телефон: 0884 030 464. Нашите консултанти с удоволствие ще изготвят индивидуално предложение, съобразено с желаните размери, материали и специфични изисквания.