Изберете стила за кухненско обзавеждане

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Ако търсите кухненско обзавеждане във Варна, може би вече сте се сблъскали с хиляди предложения на различните фирми. Някои мебелни магазини залагат на стандартизирани предложения, докато други Ви предизвикват да разгърнете въображението си. 

Ние, от бранда “Хорос”, Ви даваме възможност да ни споделите своите идеи, за да проектираме мечтаната кухня за Вашето домакинство. От Вас зависи дали тя ще бъде креативна и смела или ще комбинира функционалност и неповторим дизайн. 

Не знаете откъде да започнете? В тази статия ще Ви представим интересни предложения, които  да подхождат и на Вашия модерен дом. 

Съвременна кухня с модерно обзавеждане. 

Изберете стила за кухненско обзавеждане

Не можем да пренебрегнем елегантността на сивия цвят, комбиниран с мебели от естествено дърво. Масивната дървесина ще внесе полъха на природата и ще добави много свежест във Вашата кухня. А тематичната комбинация между сиво и дървесен цвят, излъчваща лукс и разкош, същевременно създава уютна обстановка. За шкафовете е препоръчително да изберете минималистичен дизайн, който да запази линиите изчистени и стилни. 

Кухненско обзавеждане с отворени пространства за съхранение.

В днешно време всеки гледа по различен начин на модерната кухня. Много дизайнери я определят като съвършената комбинация между естетика, функционалност и стил. Затова залагат на функционални шкафове и чекмеджета, които да имат практично разпределение. На много от тях вратичките са комбинация от стъкло и дърво. Обзавеждането е допълнено от чекмеджета и отворени пространства с етажерки. 

Разбира се, проектирането е най-важната част. При него се набляга на хармонията и откриване на точното местоположение на всеки един елемент, за да не изглежда кухнята тясна или хаотична. 

Минимализъм по скандинавски.

Много хора не харесват дизайна на повечето кухни от серийното производство и не са фенове на обемисти шкафове, които са допълнени от всевъзможни елементи и декорации. 

Вярваме че класическото бяло, застъпено  в скандинавската тематика и минимализъм, ще Ви допадне! В този стил се залага на естествената светлина. На това се обръща внимание още при избора на цветовете за помещението. Тук е невъзможно да видите претрупване на осветителни тела, а допълване на естествената светлина. 

Мебелните шкафове са проектирани, следвайки стандартите на минимализъм и визия, са семпли, а във вътрешността си предлагат удобство и функционалност. Набляга се на бялото – от електроуредите до детайлите и меката мебел. Възможно е да се добави втори цвят, но той следва пастелната гама, която не натоварва обстановката.

Рустик стил.

Рустикалното е все още на мода! Ако сте от хората, които обичат комфорта, може би трябва да помислите за кухненски остров. Разбира се, трябва и помещението Ви да го позволява. 

В този стил се комбинират дървото и белия цвят. Обикновено се залага на естествена дървесина, която се съчетава с различни материали като фурнир, плочки и текстури.

Основната комбинация е между черно, бяло и кафяво -това е класика, когато става въпрос за кухненско обзавеждане във Варна.

Магията на класиката.

Не можем да не споменем и класиката в жанра – черно-бели кухненски мебели. Всички елементи- от обзавеждането до уредите и декора, създават усещане за простор и класа. Умело се използват двата основни цвята, но понякога деликатно се добавя декорация в гама, отговаряща на атмосферата в помещението. 

Време е за вино!

Все повече домакинства, се обръщат към тематичното кухненско обзавеждане във Варна. Основни цели отновоса функционалност и естетика, но към тях е добавена и любимата им тема или занимание. Например – любителите на вино могат да изберат за някоя от стените в кухнята красив винено-червен цвят, а към шкафовете да добавят джоли и етажерки за съхранение на вино. 

Ако харесвате този цвят, той се комбинира съвършено със светлосиво и дървесно. Тази смела комбинация е освежаваща глътка и Ви отвежда далеч от класическото бяло. 

От Вас зависи дали ще поставите отворени шкафове или ще завършите дизайна с декорации от свежи растения. 

Избрахте ли своето кухненско обзавеждане във Варна? Надяваме се нашите идеи да са Ви вдъхновили, но ако продължавате да търсите – не се притеснявайте. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.