Как да изберете правилния дизайн за детско обзавеждане? – 1 част

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Много родители са разколебани, когато става въпрос за избор на детско обзавеждане. Някои се водят от предпочитанията на своите деца и залагат на тематични декорации и мебели. Докато други смятат, че предпочитанията им и тенденциите се променят прекалено бързо. Затова залагат на мултифункционално обзавеждане, което е подходящо както за малки, така и за вече пораснали приключенци.

Ако и Вие сте изправени пред тази дилема, не се притеснявайте. В тази статия ние ще Ви помогнем да обмислите детската стая и да направите най-добрата инвестиция.

Защо дизайнът на детската стая е от значение?

В днешно време, много хора не обръщат специално внимание на детската стая. Те гледат на нея като на поредната спалня, с чието обзавеждане трябва да се справят. Предизвикваме Ви да се върнете в детство си и да помислите какво изпитвахте към своята първа стая.

Може би, това е било Вашето специално място, в което сте се чувствали най-спокойни. Или е било убежището, в което сте имали свободата да изразите себе си.

Всеки човек има вродена нужда да има свое собствено пространство, в което да са вплетени черти от характера и неговите собствени предпочитания. Децата не са по-различни от възрастните. Те също се гордеят и изпитват радост от това да поканят приятелите си в своята стая. Да им покажат любимите си цветове, мотиви и вещи.

Затова и детската стая е много повече от помещение! Няма значение дали имате бебе, прохождащ мъник, малък приключенец или тийнейджър. Всяко дете иска да се чувства специално и иска да изрази своята индивидуалност, без да бъде съдено за предпочитанията си.

Когато ремонтирате или обзавеждате детската стая, Ви съветваме да забравите за тенденциите, модата и Вашите разбирания за красота и стил. Позволете на децата сида имат място, където да се оттеглят от ежедневието и да удовлетворят своите нужди в този етап от живота им.

Това не означава, че пространството им не може да расте заедно с тях. С помощта на Хорос ГК ще успеете да съчетаете любимите мотиви на децата си с красив дизайн и функционалност, които търсите.

Как да разберете от какво се нуждаят децата Ви?

Не е нужно да обмисляте сложни подходи и да чертаете неразбираеми схеми. Ако детето Ви е на възраст, на която може да общува свободно и да каже мнението си, попитайте го!

Избор на детска стая

Ако имате повече от едно дете, разговаряйте с тях поотделно. Това ще Ви гарантира, че те не са повлияни или притиснати от това, което техният брат или сестра искат. Този личен разговор ще ги предразположи да говорят свободно с Вас. Да Ви споделят своите мисли, желания и предпочитания, колкото и невероятни да са те.

Разбира се, това не означава да изпълните всяко тяхно искане. Може тактично да им кажете, че намирате идеята за замък прекрасна, но за съжаление стаята им е прекалено малка. Насочете ги в друга посока, която е по-лесна за реализация.

По време на разговора, обсъдете какви дейности обичат да правят в стаята си. Например:

 • Къде им харесва повече да пишат домашни – на леглото, на масата или на бюрото си?
 • Къде предпочитат да седят и да четат?
 • Кои са любимите им играчки?
 • Какво биха искали да видят в стаята си?
 • Има ли декорация, която биха предпочели?
 • Удобно ли е настоящото им легло и, ако не, какво не им допада в него?

С тийнейджърите е добре да обсъдите и мястото за съхранение:

 • Има ли нещо, което им е трудно да намерят или организират?
 • Кои неща искат да бъдат изложени на показ и кои предпочитат да бъдат прибрани.

Цветовете са също от значение:

 • Кои са любимите им цветове и кои не харесват?
 • Кои са комбинациите, които предпочитат в момента?

Ако си мислите, че да говорите с тях за елементите от дизайна е безсмислено, помислете пак. Повярвайте ни, децата разбират много повече, отколкото си мислите! Ще се изненадате колко много влагат в обмислянето на всеки детайл. Препоръчваме Ви да ги попитате и за:

 • Осветлението, от което се нуждаят. Например децата, които обичат да четат по всяко време ,често са недоволни от заглушените светлини, които не осигуряват достатъчно светлина.
 • Вида на спалното бельо, килимите, декоративните възглавници и декорации. Всъщност това са елементите, които най-лесно можете да осигурите. Много по-бюджетно е да купите възглавници на Ариел, отколкото легло с такива мотиви.
 • Чекмеджета, рафтове и други елементи за съхранение.

Това е само първата част от избора на детско обзавеждане. Следете блога на Хорос ГК, защото съвсем скоро ще продължим темата.