Как да изберете правилния дизайн за детско обзавеждане? – 2 част

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Да изберете перфектното детско обзавеждане е трудна задача, особено когато имате повече от едно дете. В предната част на статията обърнахме внимание на дизайна и как мнението на децата ще Ви помогне при проектиране на тяхното пространство. 

Днес ще продължим темата, като Ви запознаем със съветите на професионалистите. С тяхна помощ ще помогнем да създадете интериор, който расте с Вашите деца. 

Може ли дизайнът да расте с детето?

Често родителите ни споделят, че искат да инвестират в детско обзавеждане, което да издържи възможно най-дълго. Тук става въпрос не само за качество, но и да влезе в употреба в различните етапи от живота на детето. 

И това е разбираемо. Цветът и тематиката на стените, както и декорациите, много лесно може да бъдат заменени. Например, ако са били розови, може да бъдат пребоядисани в бяло или жълто, а калъфките на възглавниците да бъдат заменени с нови. Но, ако изберете детско легло тип „каляска”, след като малката Ви принцеса порасне, ще се наложи да купите ново, което да отговоря на височината й. 

Как да изберете правилния дизайн за детско обзавеждане? – 2 част

За да избегнете това, ние Ви съветваме:

  • Изберете детско обзавеждане в неутрални тонове. Тук става въпрос за рамката на леглото и таблата, нощните шкафчета, гардероба, бюрото и стола към него.  По този начин, ще може да ги комбинирате с различни теми и цветове. И, когато Вашете дете реши, че лилавото вече не е неговият цвят, промяната няма да удари сериозно бюджета Ви. Вместо това, ще можете да пребоядисате стените, без да се налага да променяте самото обзавеждане. 
  • Предпочетете меки мебели и декорации, които са гъвкави. Какво имаме предвид? Например, ако Вашето дете обожава хокей или футбол, не инвестирайте в декорации като спално бельо, завивки, възглавници и сувенири на определен отбор или личност. Предпочетете декорации, които отговарят на темата, но са по-общи и неспецифични. Например – забавни артикули на хокейна или футболна тематика – завеси с футболни топки, калъфки с футболен терен и други. По вероятно е дете, което обича определен спорт винаги да остане негов фен, но любимите му играчи или отбори да се променят с времето. 
  • Заложете на качеството. При избора на детско обзавеждане е важно да обърнете внимание не само на качеството на материалите и тяхната здравина, а и безопасна ли е изработката. Например – мебелите от ниските класове често имат заострени ъгли и ръбове, които не са обезопасени. Те са подходящи за пространството на възрастен човек, но не и за малко дете, което не осъзнава опасността да се нарани.
  • Позволете на детето си да декорира само. Не му забранявайте да окачи любимите си плакати или рисунки на нещата, които му харесват. Помогнете му да ги изложи като изберете витрини и закачалки за плакати, които нямат да повредят стените или тапетите. 

Ако следвате нашите съвети, крайният резултат ще е красиво пространство, в което детето Ви ще се чувства добре и ще му се наслаждава с удоволствие. 

С това ще завършим тази статия. Надяваме се нашите съвети да са Ви били от полза. Свържете се с екипа на бранда “Хорос” на телефон: +359884030464 и с удоволствие ще Ви помогнем при проектиране на детското обзавеждане.