Как да изберете стила на Вашата трапезна маса?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Какво си представяте, когато влезете в трапезарията си? Може би мечтаете за място, което да се превърне в центъра на семейния Ви живот и да споделяте храната си в него. Или искате да откриете в него душата на домашния уют – пространство, в което да изживеете много незабравими мигове с любимите си хора.

Истината е, че към който и интериорен стил да сте се насочили, трапезната маса е много повече от обикновена мебел. Тя е фокусната точка и ключът към създаването на уютна и хармонична атмосфера.

Ако се колебаете на какъв модел да се спрете, не се притеснявайте. В тази статия ние, от мебели Хорос, ще Ви помогнем да изразите своята индвидуалност и да направите правилния избор.

Как да изберете стила на масата?

На пазара можете да откриете толкова много възможности – от трапезни маси, изработени от МДФ и ПДЧ до уникални модели от масивна дървесина. И всички те Ви предлагат разнообразие от размери, дизайни и стилове – от класически и модерен до рустик и скандинавски. Всеки модел има своя уникална визия, която може да внесе уникален характер на интериора Ви или да развали цялостната естетика. Затова е важно да изберете внимателно стила, който най-много ще пасне на Вашата трапезария.

Класически стил.

Как да изберете стила на Вашата трапезна маса?

Вниманието към детайла и дизайна са двете характеристики, които придават отличителен характер на класическия стил. Трапезните маси не само изглеждат луксозно, а са изработени от най-красивите парчета естествена дървесина. Декорациите са богати, краката – извити, за да придадат допълнителна елегантност на интериора.

Съвременен стил.

За разлика от класиката, съвременният стил подхожда минималистично към декорациите и подчертава функционалността на масите. Предпочитани материали са стъкло, метал, дърво и комбинация между тях. Отличават се с чисти линии, гладки повърхности и отсъствие на излишни детайли. Цветовите комбинации са дървесни тонове или едноцветни нюанси, които се интегрират успешно в различните интериори.

Рустик стил.

Този стил ни връща към детството, прекарано на село. Затова и отличителните му черти са свързани с природните материали. Типично за него са дървени и каменни повърхности, груби детайли и винтидж елементи, които придават усещане за уют и автентичност.
Масите в този стил могат да се впишат идеално и в съвременен интериор, ако са комбинирани с правилните детайли и елементи. Обикновено са в неутрални цветове и са изработени от естествена дървесина или високо качество МДФ и ПДЧ.

Скандинавски стил.

Функционалност, минимализъм и светли тонове. Обикновено трапезните маси са изработени от светли дървесини като бреза, бук или ясен, което придава чист и свеж външен вид.
Дизайнът им включва чисти линии и прости форми, без излишни орнаменти. Често краката са метални, за да добави детайлност и да направи модела по-интересен. Набляга се на функционалността, затова много модели в този стил, често разполагат с разтегателни механизми. Това ги прави подходящи за обзавеждане на малки и компактни пространства.

А Вие избрахте ли стила?

Хармония между дизайна на интериора и масата в трапезарията е много важна за създаване на привлекателно пространство. Ние вярваме, че масата може да бъде красиво и функционално допълнение към дома.

За повече информация, вдъхновение и съвети, свържете се с нас на телефон: +35988 403 0464.

.