Как да откриете правилните мебели Варна?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Съдържание:


Да обзаведете нов дом е не само вълнуващо преживяване, но и изпълнено с много стрес и притеснения. Липсата на практика може да отклони вниманието Ви от основните задачи и да направи целия процес много по-труден. Затова ние – от Хорос, сме готови да Ви помогнем да откриете правилния път към мечтания дом.

Сигурни сме, че и Вие поне веднъж сте си представяли как изглежда перфектният интериор за всяка стая. Реалността е, че когато сте изправени пред избор на мебели Варна, не всички модели могат да се адаптират към Вашите нужди и начин на живот.

Няма значение дали държите диванът в трапезарията Ви да бъде точно определен модел. Ако помещението е малко, той може да се окаже прекалено голям и да Ви лишава от ценно място. Затова, в тази статия, нашите дизайнери ще Ви дадат ПЕТ ценни съвета на какво трябва да обърнете внимание.

Как да изберете мебели в правилните размери?

Едно от най-големите обърквания, с които се сблъскват хората, докато избират обзавеждане, е как да намерят правилния размер, който да отговаря най-добре на тяхното пространство. Всъщност, това е важно не само за бюджета Ви, но и за крайния резултат, който ще получите.

Тук правилната стратегия е да не бързате да тръгвате по мебелните магазини, а да започнете от проектирането. Не искате да претупате тази стъпка и да пропуснете важни особености на помещенията, от които ще зависи какви мебели ще паснат най-добре в тях.

Техният размер не само влияе върху външния вид и усещането на стаята, но и върху функционалността и как ще се придвижвате между тях. Това обаче може да Ви затрудни, ако не работите с професионален дизайнер или не сте запознати с принципите на интериорния дизайн.

Ние Ви съветваме да започнете с:

Как да откриете правилните мебели Варна?

Измерване на стаята

Това ще Ви помогне да определите с какво място разполагате и как особеностите и недостатъците на стаята ще окажат влияние при избора на мебелите. Също така, ще научите какви модели ще може да поберете удобно в пространството.

Когато правите измерванията, не забравяйте да вземете предвид всички препятствия като врати, прозорци или вградени елементи – гардероби и шкафове.

Обмисляне за какво ще я използвате

Функцията на помещението, също е критерий, който може да повлияе на избора Ви. Например, всекидневната, където посрещате гости, ще изисква повече места за сядане, отколкото спалнята.

Ако имате малка детска стая, най-добре е да изберете по-малко легло, за да увеличите илюзията за свободно място.

Създайте план – проект

Това може да направи целия процес наистина лесен. По този начин ще визуализирате как мебелите ще стоят в стаята. Ако го правите сами, може да начертаете помещението на обикновена хартия или да се доверите на професионалист за създаването на 3Д визуализация.

Това ще Ви помогне да видите как всичко си пасва и дали има потенциални проблеми с разположението.

Как да откриете правилните мебели Варна?

Помислете за мащаба

Ако не правите пълен ремонт, а искате просто да освежите интериора, важно е да се съобразите с вече съществуващите мебели. Вземете предвид техния мащаб, когато добавяте новите елементи.

Голям диван би изглеждал не на място в стая с малки странични маси. Най-добре е да изберете модели, които са пропорционални на наличните и се вписват добре в цялостната естетика.

Не претрупвайте пространството

Една от най-големите грешки, които хората правят, е претрупването на помещението. В резултат на това, стаята изглежда много по-малка, отколкото всъщност е. Важно е да оставите достатъчно място, за да могат хората да се движат удобно и да не се чувстват неудобно. Като общо правило – оставете поне 50 сантиметра пространство между мебелите и стените.

Обърнете внимание на визията

Естетиката е отговорна за това как ще излежда интериорът Ви, когато добавите всички елементи, включително декорациите. Тук трябва да помислите не само за стила им, но и за цветовата палитра. Тъмен и обемист диван би изглеждал много по-добре в просторно помещение, отколкото светъл.

Съветът ни е да балансирате обзавеждането с нюансите и дизайна, за да получите хармонична атмосфера.

Как да откриете правилните мебели Варна?

Как да избера тема за интериорен дизайн?

Когато търсите мебели Варна, важно е не просто да се водите по вкуса и предпочитанията си, а да следвате една и съща концепция за стаята, която обзавеждате. Стилът на мебелите е израз на Вашата личност и вкус. Затова е препоръчително да разгледате предварително възможностите и да се насочите към точно определен дизайн.

Може да искате да се насочите към модели, които са модерни, удобни и уникални, лесно достъпни и неизискващи голяма поддръжка. Но това може да бъде по-трудно, отколкото си представяте, особено когато разполагате с ограничен бюджет.

За да направите целия процес по-лесен, Ви съветваме да:

Помислите за архитектурата на Вашия дом

Архитектурата на помещенията ще Ви насочи към мебели Варна, които ще паснат най-добре в тях. Ако имате традиционен интериор с класически детайли и таван от тиково дърво, традиционните стилове са подходящи. За модерен интериор с чисти линии и минимални орнаменти, съвременните стилове биха паснали много добре.

Се водите се от съществуващия декор

Това ще Ви даде някои насоки относно текущата Ви тема и ще Ви насочи в правилната посока. Например, ако имате много антични предмети, винтидж мебелите ще внесат много очарование в атмосферата. Но, ако сте заложили на стил, вдъхновен от миналия век, обзавеждането с ретро акценти би паснало идеално.

Не забравяте функционалността

Сигурни сме, че и Вие сте обърнали значително внимание на естетиката. Сега е момента да се вгледате по-добре в проекта и да определите дали избраното обзавеждане е практично.

Не забравяйте, че за да отговорят на Вашите нужди, мебелите трябва да са удобни и функционални. За да го постигнете, ще Ви е от помощ да планирате предварително всичко – от размерите и разпределението, до това- как ще ги използвате.

Ако имате малки деца или домашни любимци, изключително важно ще бъде моделите, които сте избрали, да бъдат издръжливи и лесни за почистване.

Как да откриете правилните мебели Варна?

А Вие открихте ли перфектните мебели Варна?

Разгледайте нашите прекрасни предложения в сайта ни и изпратете запитване за избраните продукти. Свържете се с нас и на телефон: +35988 403 0464, ако се нуждаете от професионален съвет от нашите консултанти.