Какво трябва да знаете за кухненското обзавеждане във Варна?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Понякога е трудно да откриете кухненско обзавеждане във Варна, което да  отговоря на Вашия стил и начин на живот. Всички знаем, че кухнята е не просто сърцето, а най-важното помещение във всеки дом. Тя трябва да бъде организирана така, че да Ви предлага удобства при приготвяне на храната. 

Модулна кухня или инвидидуално обзавеждане? В тази статия, ние от бранда “Хорос” ще Ви помогнем да си отговорите на този въпрос, като Ви споделим съветите на професионалистите. 

Какво представлява кухненският работен триъгълник?

Много хора правят грешката да планират дизайна на кухнеските шкафове още преди да са решили къде ще разположат електроуредите. Правилото за работния триъгълник е просто. Той се образува между печката, мивката и хладилника и оформя най-използваните зони в помещението. Целта е да Ви помогне не просто да определите местата им, а и да бъдете максимално улеснени при използването на кухнята. 

Да създадете удобен работен триъгълник е важна стъпка при създаването на проекта. Триъгълникът, както и шкафовете, се променя според формата на кухнята и може да е оформен U, L образно, като квадрат, правоъгълник или да има отворено оформление. Но, ако искате пространството Ви да е функционално и практично, не забравяйте да изберете правилните места за уредите си. 

В зависимост от оформлението на кухнята, триъгълникът може да е изпълнен по различен начин. Съветваме Ви да се консултирате с дизайнер, когато планирате ремонта и новия дизайн.

Обърнете внимание, че понякога тези три точки -печка, мивка и хладилник, са в права линия. 

Друга особеност е, че независимо какъв е работният триъгълник, важно е да имате и зона, в която да разполагате с достатъчно свободно пространство на плота, за да приготвяте храната .

Какво трябва да знаете за кухненското обзавеждане във Варна? 

Създаване на етажен план.

Няма значение към какво кухненско обзавеждане във Варна сте се насочили, ако то не отговаря на Вашите нужди. Всеки човек работи по различен начин в кухнята. Затова е важно да приспособите стила и дизайна към нещата, от които се нуждаете. 

Например – някои хора предпочитат да притоплят храната си в микровълнова и да съхраняват големи количества храна, докато други приготвят храна само за един ден. Също така, някой може да предпочита специален рафт за прибори, а не да ги съхранява в шкаф. 

Затова, след като приключите с работния триъгълник, време е да се захванете с проектирането. Разбира се, можете да се доверите на нашите професионалисти, но ако не сте сигурни какво точно искате,  добре е да сте запознати с основните понятия. 

Височина на шкафовете и плота.

Разликата между височината на плота и шкафовете е важен момент. Можете да я приспособите към своята собствена височина или да заложите на стандарт, който ще е удобен за всички членове на семейството Ви. 

Препоръчваме да не залагате на голяма височина на шкафовете, защото ако сте ниски или със среден ръст, може да се затрудните с ползването на горните шкафове. Представете си постоянно да вземате близкия стол или да търсите стълба, за да достигнете горните рафтове. 

Не звучи приятно, нали?

Правилото е просто – височината на кухненския плот трябва да стига до кръста на човек. Мебелите трябва да са проектирани, така че да Ви осигуряват лесен достъп до всичко.

Цветовете са важни.

Нюансите, не само на стените, а и на всяка мебел и декорация, играят важна роля при създаването на обстановката. Съветваме Ви внимателно да ги изберете и да не вземате импулсивни решения. 

Например бялото и пастелените цветове са приятни за очите – изглеждат невероятно, но лесно се замърсяват при готвене. Следователно поддържането им би било по-трудно в сравнение с тъмните тонове. 

Материали.

Кухненско обзавеждане във Варна, което много магазини предлагат е серийно производство. Те често са произведени от ПДЧ и МДФ.

Имайте предвид, че не само дизайнът, а и видът на материалите, ще окажат пряко влияние върху качеството на обзавеждането и неговата цена.  Най-добрият вариант е да се насочите към материали, които са издръжливи, лесни за поддръжка и дават възможност за избор на цветове.

Кога е точният момент да ремонтирате своята кухня?

Препоръчваме да помислите за обновление, ако:

  • Шкафовете са повредени и са трудни за използване – функционалността е най-важното качество на това помещение. Постоянното отваряне и затваряне на вратичките може да причини повреди, когато материалите са с нискокачество. Когато проблемът е в пантата, тя може да бъде сменена. Не по този начин стоят нещата, когато проблемът е в самия материал. Счупени и напукани основи на шкафовете, разместване на конструкцията – това са признаци, че е време за основен ремонт. 
  • Имате нужда от пространство – ако не Ви е удобно да готвите и да приготвяте продуктите за ястията си, е добра идея да помислите за преустойство на пространството. Помислете как може да използвате това, с което разполагате, по най-добрия начин. 
  • Трябва да се увеличи капацитетът за съхранение – трябва да можете да съхранявате не само кухненските съдове и посуда, а и храната си. Ако пространството в шкафовете Ви не е разпределено правилно, може би се нуждаете от допълнителни рафтове или нова кухня.
  • Обзавеждането е остаряло – когатото е между 7 – и 10 -годишно или повече, голяма част от шкафовете ще са загубили красивия си външен вид. Добра идея е да помислите за пълен ремонт. 

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сме Ви дали насоки на какво да обърнете внимание при избора на кухненско обзавеждане във Варна. Свържете се с нашите професионалисти на телефон: 088 403 0464  и те ще Ви помогнат с професионален съвет.