Кой е най-подходящият гардероб за детска стая? – 1 част

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Вашето дете никога няма да пристигне в Нарния, ако в детската му стая няма гардероб! Това не може да бъде допуснато! Позволете му да се пренесе във вълшебството на детството и любимите му герои от анимациите, книгите и сериалите. Дори и да няма магически портал до земите на бялата вещица, ние от бранда “Хорос” ще Ви помогнем да създадете един приказен свят. 

Ако вече сте избрали леглото и матрака за него, време е да продължите с другите елементи от детското обзавеждане. В тази статия ще се фокусираме върху това какви характеристики трябва да притежава гардеробът в детската стая. 

Кога децата се нуждаят от гардероб?

Купуването на дрешки за новородени може да Ви изглежда неустоимо. Но на тази възраст децата растат изключително бързо и за дни променят размерите и килограмите си. Може да Ви се иска да имате достатъчно дрехи за смяна, но истината е, че бебето едва ли ще ги износи всичките. Всъщност повечето от бебетата ще ги носят броени пъти, преди да им станат малки. 

Затова дизайнерите препоръчват в бебешките стаи да заложите на по-голямото пространство и шкафовете за съхранение. Така ще можете да създадете и по-безопасна среда, когато бебчето започне да пълзи и да се учи да ходи. 

Децата, след като минат 2-3 годишна възраст, се нуждаят от гардероб толкова, колкото и Вие. Ако си мислите, че това не е така – помислете пак! 

Забравяте, че на Вас не Ви е нужно да се преобличате по няколко пъти на ден. Особено, когато навън е кално и мокро и децата Ви са измислили ново приключение, което да постави пералнята пред изпитание. 

Разбира се, зависи и от това дали са момиченца или момченца. Малките принцеси обичат да имитират майките си и да създават своя собствен стил. Това означава, че дрехите и аксесоарите им могат дори да надминават Вашите по бройка. 

Ето защо на въпроса: „Кога е време да сложим гардероб в детската?”, винаги отговаряме: „Когато шкафовете, които използвате са недостатъчно и детските дрехи заемат място във Вашето пространство!”. 

Това е и моментът, когато разбирате, че Вашето мъниче порастват и е време да обновите неговото приказно място. 

Кой е най-подходящият гардероб за детска стая? – 1 част

Какви характеристики трябва да притежава детският гардероб?

Дизайнерите препоръчват да не тръгвате по мебелните магазини, преди да сте проучили какво се предлага на пазара. Важно е и да сте наясно с пространството в детската стая и нуждите на Вашия малък приключенец.

Съветваме Ви да обърнете внимание и на:

  • Сигурността – със сигурност не можете да убедите малките деца, че не е добра идея да се катерят по рафтовете на шкафовете или да се отпускат на дръжките на гардероба. Затова е нужно да се уверите, че избраният продукт е обезопасен по най-добрия възможен начин. Тук не става въпрос за използваните материали, а дали има възможност да се закрепи на стената, така че да не мърда. 
  • Размера – ако детето Ви е достатъчно голямо да се облича само и да избира дрехите си, размерът на обзавеждането трябва да е съобразен с неговия ръст. Горните рафтове, до които не може да стигне само, могат да бъдат използвани за тоалетите извън сезона. 
  • Дизайн – неслучайно специалистите за детско развитие споделят, че средата влияе много на детското развитие. Дори обикновена мебел като гардероба, може да вдъхнови малките пакостници да развият въображението и пространственото си мислене. Затова при избора на визията е добре да се консултирате с Вашия дизайнер как да съчетаете естетиката и функционалността с любимите мотиви.
  • Цветове – светлите и пастелени нюанси са най-добрият избор за детска стая. Те се съчетават перфектно с топлите цветове на дървесните шарки. Класическото бяло, също е добър избор, ако искате да създадете обстановка, подходяща за момиче и момче. 
  • Качество – когато става въпрос за малки деца е немислимо да правите компромис с качеството. Мебелите трябва да са направени в съответствие с всички стандарти. Заложете на стабилни, здрави и устойчиви материали, които да устоят на опитите на децата да се катерят по тях. Уверете се, че имат всички необходими приспособления, за да осигурите безопасността им. 

Оригинална детска стая?

Вече е възможно да избегнете масовото производство и съмнителното качество. Ние, от бранда “Хорос”, Ви предлагаме детско обзавеждане, проектирано според Вашите изисквания и желания. 

Разгледайте нашите предложения в сайта ни или се свържете с нашите консултанти на телефон: +3598 840 304 64.