Кой е най-подходящият гардероб за детска стая? – 2 част

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Фантастичните истории могат да оживеят и в стаята на Вашето дете с избора на правилното детско обзавеждане! Вътрешната среда е не само важна, но и може да направи чудеса при развитието на малките приключенци. Затова при планиране на гардероба трябва да съчетаете безопасността, красивата визия и функционалността, за да може да побере всички дрехи.

В предната част на статията обърнахме внимание кога е подходящия момент да добавите гардероб към интериора на детската, както и кои са най-важните му характеристики. Днес ще продължим темата, като Ви представим няколко практични и интересни идеи за дизайн.

Неутрални и светли цветове.

Подходящ гардероб за детска стая

Нищо не си кореспондира толкова добре с детската стая, колкото ярките цветове. Това не означава, че трябва да се придържате към ярко жълто, оранжево, синьо, зелено или розово, защото децата Ви много бързо могат да израснат.

Дизайнерите съветват да се придържате към неутрална или светла палитра, която да съчетаете с ярки декорации или акценти в мебелите.

Подходящи цветове са бяло, аква, бежово, светло розово и синьо, лимонено жълто. Тези нюанси биха дали възможност на Вашето дете да разгърне своята креативност.

Гардероб в 3 цвята.

Това предложение може да Ви се струва необичайно, но много деца са щастливи да видят любимите си цветове в дизайна на гардероба. Тук възможностите са неограничени. Може да изберете за основата неутрален цвят като бяло или дървесно, а вратичките да бъдат изцяло по идея на Вашия малък приключенец.
Например всяка може да бъде в различен нюанс или комбинация от цветове. Друга възможност е основата и вратичките да са в различни тонове, а чекмеджетата да са в трети, по-различен тон.
Многоцветният гардероб ще придаде на пространството много живот и ще подтикне Вашето дете да развива въображението си.

Гардероб с рафтчета и бюро.

Гардероб с ниша

Ако разполагате с ограничено пространство и детето Ви е вече в тинейджърска възраст, можете да съчетаете гардероба с бюрото и библиотеката.

Както можете да видите на снимката, има достатъчно рафтове, които могат да бъдат запълнени с книги или място за излагане на любимите вещи. Надстройката от шкафове осигурява допълнително пространство за съхраняване на дрехи и аксесоари извън сезона.

Този дизайн е интересна идея, която може да се приложи не само в малки и тесни детски стаи, но и когато се опитвате да измислите обзавеждане за две деца. По този начин, ще осигурите достатъчно свободно пространство за минаване и за леглата.

Гардероб с черна дъска.

Подходящ гардероб за детска стая

Искате детското обзавеждане да може да се приспособява с възрастта на Вашите деца? Не е необходимо да избирате прекалено шарени дизайни, за да го постигнете.

Можете да изберете гардероб в класически цвят като бяло, на който да сложите черна дъска или бяла дъска за писане с маркер. И двете възможности са идеални за малки творци, които обичат да цапат стените и мебелите с творенията си. По този начин, ще насочите креативността им на правилното място и ще им даде възможност за изява.

Повърхността може да се ползва за писане на бележки, за рисуване на картини или за поддържане на график за по-големите деца.
Освен това, гардеробът не губи от функционалността си. Вътрешността му може да бъде проектирана според нуждите на детето. Например – може да има място за съхранение на обувки, на аксесоари, повече рафтове или лостове за закачане на дрехи.

Гардероб с ниша.

Детската стая не винаги е синоним на веселие и приключение. С израстването си децата започват да променят своите интереси и от пъстротата често преминават към по-семпли и уютни дизайни.

Ако детето Ви е фен на пещерите, можете да му осигурите ново любимо местенце за почивка. С тази ниша, класическият гардероб придобива една съвсем различна функция и стил.

Гардероб с ниша

Имате различни възможности за проектиране на нишата. Нейните форми и размери зависят преди всичко от пространството, с което разполагате. Визията й може да е съобразена изцяло с желанията на детето – дали да има повече възглавници или да е изрисувана с любимите му герои.

А знаете ли, че…?

Ние, от Хорос ГК, можем да проектираме детско обзавеждане според пространството, с което разполагате и желанията на Вашите деца. Всички предложения в нашия сайт могат да бъдат персонализирани според нуждите Ви.

Разгледайте нашите предложения в сайта ни или се свържете с нашите консултанти на телефон: +3598 840 304 64.