Може ли детското обзавеждане да расте с детето?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Съдържание:


Проектирането и създаването на перфектната детска стая – това е мечтата на всеки родител. Всеки един аспект от този процес включва не само много планиране и грижи, но и любов. Но въпреки това, не можете да избегнете неизбежното – децата растат и променят своите интереси. Така мотиви на принцеси, декорации с колички и любимото легло във формата на каляска или кола се превръщат в ненужни.

Цветовете лесно могат да бъдат променени, декорациите сменени, но за мебелите е по-трудно да сменят първоначалното си предназначение. Те трябва не само да предлагат функционалност, удобство и безопасност, но и да растат с детето.

Може ли детското обзавеждане да расте с детето?

Ако сте в началото на обзавеждането на тази стая, може би се чудите съществува ли детско обзавеждане, което да е подходящо за всяка възраст. В тази статия ние, от Брандът “Хорос”, ще Ви запознаем със съветите на дизайнерите на какво да обърнете внимание при обзавеждането.

Каква трябва да е детската?

Да видите усмивката и щастието, изписано на лицето на Вашия малък приключенец – това е най-ценният подарък за всеки родител. Затова, когато планирате детската стая, несъмнено ще искате да я адаптирате към възрастта и предпочитанията му. Тя трябва да бъде не просто красива и привличаща вниманието му, а най-вече удобна и безопасна.

За съжаление, много от най-красивите детски са временно решение, което ще изисква редица промени с течение на времето, обвързани с променящите се вкусове и нужди. Така кошарата ще бъде заменена с легло или спалня, зоната за игри – с пространство за учене или кът за четене.

В един момент ще се окаже, че е необходимо да направите пълно преустройство. Но не може да правите основен ремонт на 2-3 години, само защото леглото е станало прекалено малко или искате да промените тоновете на интериора.

Именно по тази причина много дизайнери препоръчват да избирате мебели, които да растат с детето. Така значително ще увеличите живата им и ще имате функционално пространство, което да се променя според нуждите.

Защо Ви препоръчваме да помислите за този вариант?

Всяка детска стая предлага решения, които са съобразени преди всичко със специфичните нужди на детето. Има много предимства на това да изберете продукти, които да се впишат във всеки интериорен стил, независимо от избраните нюанси и декорации.

Може ли детското обзавеждане да расте с детето?

Техният дизайн на първо място ще Ви позволи да правите редица промени. Благодарение на това, с времето лесно ще променяте характера на интериора.

Например – всяка спалня се нуждае от голям и удобен гардероб. Той лесно може да бъде декориран с различни декоративни елементи – стикери и апликации с любимите герои от филмчетата, които лесно могат да бъдат махнати след израстване на детето.

От друга страна, бюро с регулиращата се височина би било удобно както за малките деца, които обичат да рисуват, така и за учениците.

Другото предимство е универсалният стил. Продуктите, закупени с мисълта за дългогодишна употреба, може да се адаптират към променящите се вкусове. Независимо от промените, направени в подредбата, те винаги трябва да бъдат съгласувани с елементите от декора.

За тази цел са подходящи мебелите в дървесни нотки, бели и неутрални цветове.

И не на последно място – Вие инвестирате преди всичко в качеството. Издръжливостта произтича пряко от качеството на материалите и покритието, използвани в производството.

За оптимални резултати Ви препоръчваме да заложите на мебели по поръчка. При тях, проектирането и производството са съобразени изцяло с изискванията Ви и пространството, с което разполагате. Така получавате гаранция, че ще запазят добрия си външен вид с години и ще Ви осигурят желания комфорт и функционалност.

И накрая, вземете предвид предпочитанията и интересите на Вашето дете. Включете ги в процеса за вземане на решения и изберете мебели, които отразяват тяхната личност и стил.

Какви са предимствата на „универсалното” детско обзавеждане?

Неслучайно много професионалисти определят това решение като добра инвестиция във функционален и стилен интериор. Но освен това, има и редица други предимства като:

Ефективно използване на пространството

Може ли детското обзавеждане да расте с детето?

Няма значение дали разполагате с малко или неограничено пространство и как искате да го оползотворите. Многофункционалното обзавеждане ще Ви спести не само много средства, но и място на пода. С тях няма нужда да купувате няколко отделни мебели.

Например, можете да изберете модел, който в началото е детса кошара, а след това се преобразува в удобно легло с матрак. Други интересни варианти са шкафовете за съхранение, които могат да бъдат окачени на стената или да бъдат на пода.

Имайте предвид, че детските стаи не трябва да бъдат претрупани, защото бебетата пълзят, а след това децата обичат да палуват. Затова заложете на повече място за игри и забавления.

Спестявате пари

Качественото обзавеждане не само притежава необходимата здравина и издръжливост, но и елиминира необходимостта да го подменяте постоянно. Това ще Ви спести много време, усилия и пари от ремонти и обикаляне по магазините.

Допълнително, многофункционалните мебели са добро решение, когато искате да разполагате с обзавеждане, което да расте с детето Ви.

Много възможности за употреба

Може да си мислите, че бебетата не се нуждаят от голямо пространство за съхранение на дрехи и играчки. Все пак, те са толкова малки и през първите месеци през повечето време спят. Но сами ще осъзнаете, че колкото повече растат, толкова повече се увеличават вещите им.

Затова е добра идея да помислите за гардероби и шкафове, които да надградите с времето. Например – в началото можете да купите двукрилен гардероб, а след това да добавите към него надстройки.

Може ли детското обзавеждане да расте с детето?

Това ще Ви позволи да продължите да го използвате, вместо да се налага да го изхвърляте и купувате нов. Друга добра идея е легло, което след време може да бъде трансформирано в диван за тази или друга стая.

За какво трябва да помислите, преди да изберете детско обзавеждане?

Още преди да започнете с планиране на детската, трябва да сте наясно каква е Вашата цел и към какви мебели ще се насочите. Със сигурност на пазара ще откриете голямо разнообразие от модели, но повечето са серийно производство, което не може да отговори на специфични нужди.

Огледайте пространството и помислете за всичко, от което детската би имала нужда в дългосрочен план. Обмислете и възможността за мебели по поръчка.

Когато вече сте решили към кой вариант ще се насочите обърнете специално внимание на:

Материалите

Когато избирате вида на материалите, трябва да имате предвид, че децата могат да бъдат много груби с мебелите си. Малките дечица все още не са опознали напълно света около себе си, затова често блъскат, удрят и дори нараняват повърхностите на обзавеждането.

Затова е важно да изберете материали, които се отличават със своята издръжливост и качество. Те трябва да са достатъчно здрави, за да не се повредят и със стабилна конструкция, която да не падне върху малкия приключенец.

За разлика от шперплата, който може да се напука или изкриви с времето, дървените мебели са създадени с мисъл за дълготрайност. Дървото е известно със своята здравина и устойчивост, което го прави идеален избор за активни деца. То може да издържи на случаен удар или падане без значително износване. Естествената му здравина гарантира, че Вашата инвестиция ще се изплати в дългосрочен план.

Други добри варианти са ПДЧ и МДФ. Те също са проектирани с мисълта да осигурят максимална надеждност, устойчивост и стабилност.

Безопасност

Може ли детското обзавеждане да расте с детето?

Всичко, което влиза в детска стая, трябва да отговаря на стандартите за безопасност. Това е основен приоритет както за родителите, така и на производителите на детско обзавеждане.

Заложете на модели, които нямат остри ръбове или малки части, които биха могли да представляват опасност от задавяне. Обърнете внимание, че продуктите с регулираща се височина имат движещи се части, които може да представляват опасност за малки деца. Те са подходящи повече за стаи на ученици и тийнейджъри.

А Вие избрахте ли детско обзавеждане?

Открийте най-добрите дизайнерски решения в нашия уебсайт. Свържете се с нашите консултанти на телефон: +359884030464 и ние с удоволствие ще Ви помогнем да направите най-добрия избор!