Изберете страница

Ресторантско оборудване

Показване на 1–9 от 13 резултата

Подборът на елементите за подходящо ресторантско оборудване или за обзавеждане на бар е трудна и комплексна задача. В бизнеса със заведения за хранене и/или разпускане обстановката е почти толкова важна, колкото и съдържанието на чиниите и чашите – а понякога прави дори по-силно впечатление.

На първо място, от огромно значение е средата на ресторанта или бара да отговаря на таргета, към който сте се насочили. Изберете това ресторантско оборудване, което отговаря на стила на заведението. Колкото и вкусни гозби да се сервират в управляваната от вас кръчма, в която се залага на традиционната българска кухня, би изглеждало малко нелепо, ако заложите на футуристичен дизайн. Или пък ако в ресторанта ви акцентът е върху ястия гурме, то и необходимото ресторантско оборудване трябва да бъде от най-висока класа, за да отговаря на претенциите и на очакванията.

Обзавеждането неизменно трябва да бъде съобразено и с площта, която заема зоната за клиенти. За да изберете оптималното ресторантско оборудване, трябва да сте наясно на каква максимална посещаемост разчитате и как смятате да разположите масите и сепаретата в пространството. Без съмнение претрупването не е препоръчително, тъй като създава неудобство и за персонала, и за посетителите. Но пък разполагането нашироко също може да се окаже проблем – ако не е усвоена добре площта на помещението, това може да може да ви “удари” по джоба. А в крайна сметка целта на един бизнес е да бъде максимално ефективен.

Освен за ресторантско оборудване, казаното дотук важи с пълна сила и за обзавеждането на барове, клубове, дискотеки, игрални зали и т.н. Както и в заведенията за хранене, така и в тези за забавления, е от ключово значение да се осигури добра вентилация и да се предложи уют на клиентите. Естествено, качественото ресторантско оборудване не е единственият фактор за успеха на бизнеса. Храната и напитките трябва да са качествени; персоналът – приветлив и бърз; музиката – подходяща за спецификата на заведението (в никакъв случай твърде силна, когато става дума за ресторант); а чистотата и добрата хигиена са задължителни. И все пак добрата обстановката винаги е плюс.