Винтидж мебели

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Винтидж мебели

Прекомерната употреба на чуждици дразни ухото или погледа на читателя, но когато става дума за винтидж мебели, това понятие се използва заради конкретното му значение. Да, би могло да се замени и с “ретро”, но не е съвсем същото. Винтидж мебели са тези, които са изработени според естетиката на отминал във времето стил и период. Същевременно с това обаче изработката е съвременна, като се ползват старите техники, но не се отхвърлят и нововъведения, които биха могли да бъдат полезни от гледна точка на здравина и издръжливост.

Популярността в търсенето на винтидж мебели нараства в последно време, особено при хората, които желаят да обзаведат дома си с класа и собствен почерк. Изработката по индивидуална поръчка е предпочитана сред потребителите. В магазина на Horos.bg разполагаме с примерни модели и комплекти, но сме готови да изслушаме и вашите потребности, за да създадем или комбинираме за вас елементите от обзавеждането, които търсите.

Какво се има предвид под винтидж мебели? Сред често търсените варианти са холните секции, изпълнени с ретро естетика. Влиянието на отминали епохи във всекидневната носи уют и романтика, но това не трябва да се случва за сметка на практичната мисъл. Логично би било диваните, масичката, орнаментите в стаята, както и други аксесоари, също да бъдат съобразени с духа на избраните от вас винтидж мебели.

Това, разбира се, важи в случаите, в които държите един стил да изпълва пространството. Но и еклектиката понякога не е лош вариант. В този смисъл е възможно да се комбинират винтидж мебели с модерни елементи в стаята, но трябва да внимавате да не се получи претрупване или твърде крещяща несъвместимост. Не е лошо да потърсите съвет, ако рискувате с подобни комбинации.

Когато чуете за винтидж мебели, не си мислете, че това са продукти само за богати хипстъри. Всеки дом може да бъде обзаведен стилно, без това да натоварва сериозно бюджета.