Красива и уютна обстановка или качествени и функционални мебели? А защо трябва да избирате между тях и наистина ли концепцията е от значение?
Предизвикваме Ви да затворите очи и да си представите как изглежда интериора на Вашия ресторант. Може би виждате удобни мебели, които приканват посетителите да се отдадат на сладки приказки, докато похапват и отпиват от любимия си коктейл. Или пред Вас се появява образ на стилни маси и столове, допълващи атмосферата и предлагащи нужния комфорт.
Всъщност, няма значение коя визия ще изберете. Трябва да я съчетаете с идеята на бизнеса, за да привлечете желаната аудитория и да постигнете успех. Правилното обзавеждане не само определя естетиката, а и влияе на начина, по който клиентите Ви ще взаимодействат с бранда и пространството.
Но на какво трябва да обърнете внимание и наистина ли всеки детайл е от значение? В тази статия ние, от Бранда „Хорос”, ще отговорим на този и още важни въпроси.
Откъде да започнете?
Може би нямате търпение да се впуснете в едно ново начинание и да създадете своя ресторант от нулата или пък Ви предстои да разширите бизнеса си с нов обект. В този момент е необходимо да бъдете търпеливи и да започнете от самото начало – с проучване на пазара и аудиторията, към която искате да се насочите.
Информацията, от която се нуждаете е не само демографска – години, пол и семейно положение, а и какви са техните предпочитания и навици. Какви изживявания търсят, кои са любимите им храни и напитки и каква атмесфера предпочитат.
Например, ако искате да бъде място за семейни събития и специални поводи, трябва да се фокусирате върху обстановката и удобството й. Младите семейства обикновено търсят уютно място, в което да похапнат, докато децата им се забавляват в детския кът. Просторните маси и доброто позициониране е ключово за обслужването на тази аудитория. От друга страна, бизнесмените търсят модерна, стилна и впечатляваща атмосфера за срещи с партньори и клиенти.
Проучването на потребителските навици ще Ви помогне да определите как да оформите интериора, така че да отговаря на нуждите на Вашите мечтани клиенти. Тази основа ще Ви помогне да имате ясна представа за интериора и цялостната атмосфера на заведението.
Защо трябва да планирате стила на ресторанта?
Втората и може би най-важна стъпка при проектирането и избора на мебели е да имате ясна и точна концепция. От значение е не просто да зонирате пространството, а и да изберете привлекателен стил, който допълва менюто и обслужването.
Всеки елемент – от цветовете на стените до формата на масите, трябва да следва единна визия, която резонира с идентичността и философията на бранда. Това важи и за детайлите, но не само основните – материали, форми и тъкани, а и за декорациите и аксесоарите, които добавят дълбочина и характер на пространството.
Важно е да обърнете внимание на всичко това, за да трансформирате едно обикновено помещение и да го превърнете в незабравимо преживяване. Място, което привлича клиентите и ги кара да се завръщат отново и отново.
Не правете компромис между красота и функционалност!
Вместо това, отделете необходимото време за планиране и проектиране. Когато стилът е внимателно планиран и обмислен, той впечатлява със своята естетика и удобство.
Не забравяйте – мебелите, декорацията и дори осветлението могат да предадат определена емоция – било то уют, изтънченост или игривост. Когато посетителите прекрачат прага и видят хармоничното съчетание между интериора и предложенията в менюто, ще усетят, че са на правилното място.
Това е началото на правилния път, който ще Ви помогне да създадете незабравими преживявания и да изградите лоялност в клиентите си.
Затова, при планирането помислете как всеки детайл ще добави стойност към общото преживяване и ще остави незабравим отпечатък в съзнанието на посетителите.
Свързана ли е темата с концепцията?
Може би си мислите, че концепцията свършва единствено до определяне на зонирането в помещението, избора на стил и разполагане на мебелите. Всъщност, това е само началото на един по-сложен процес, който включва множество аспекти, от които ще зависи какво точно ще предложите на хората. Темата е още една важна част от проектирането и планирането, без която няма да успеете да постигнете успеха, към който сте се насочили.
Концепцията и темата на ресторанта играят решаваща роля при определяне на вида и дизайна мебели, към които да се насочите. Темата трябва да допълва концепцията и да създава синхрон във визията на заведението.
Например, изисканите и луксозни ресторанти изискват мебели от висок клас. При тях детайлите са от голямо значение като кожени столове и елегантни маси, за да създаде изискана атмосфера. Обратно, непринудената обстановка набляга на селска или индустриална тема. Тук е допустимо да изберете по-семпли модели, залагащи на комфорта, а не на естетиката, като дървени столове и маси.
Как да изберете мебелите?
След като вече знаете Вашата целева аудитория, имате ясно изградена концепция и тематика, е много по-лесно да се насочите към правилните продукти. Съветваме Ви да се водите не само по визията им, а и по функционалността им.
Ако планирате да организирате събития или тематични вечери, ще се нуждаете от маси и столове, които лесно да могат да се преместват и организират по новите специфики. Но това не означава да изберете по-ниско качество за сметка на теглото.
Мислете за устойчивост и дълготрайност на продуктите. Избирайте мебели, които са лесни за поддръжка и устойчиви на интензивна употреба.
Креативността в подбора на цветове и текстури също ще придаде уникален характер на интериора –комбинация от кожени и текстилни тъкани ще добави интересен контраст и създава уютна атмосфера.
Не знаете какво да изберете?
Не се притеснявайте! Ние – от Бранда „Хорос,” сме готови да Ви помогнем да създадете едно стилно и функционално пространство. Разгледайте нашите завършени продукти или се свържете с нашите дизайнери на телефон: 088 403 0464.