Детско обзавеждане за момчета

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Съдържание:


Стилна и практична – с тези определения, повечето родители описват подходящата стая и детско обзавеждане за момчета. Но това пространство през годините ще има различни цели – зона за игра, учене, прекарване на свободното време и спане. Затова атмосферата не просто трябва да е готина, а да отговаря на предпочитанията на детето и да му предлага комфорт и безопасност.

Не бива да гледате на това помещение като поредната спалня. Трябва да имате предвид, че детската стая трябва да бъде функционална, удобна и забавна, за да насърчи добрия сън и нови приключения.

Искате да създадете приказно пространство за своето дете? В тази статия ние, от Хорос ГК, ще Ви помогнем да трансформирате стаята на Вашия малък приключенец.

Детско обзавеждане за момчета

На какво да обърнете внимание?

Много родители си мислят, че момчетата са по-малко претенциозни от момичетата и затова е допустимо да не се допитват до тях при обзавеждането на личното им пространство. Истината е, че всяко дете има своите предпочитания, независимо от пола и възрастта. Както възрастните обичат да се обграждат с неща, които харесват и ги вдъхновяват, така и малките приключенци имат свой вътрешен свят.

Затова при дизайна на тяхната стая, не забравяйте, че това е тяхното специално място. Пространство, в което имат свободата да преоткрият света и да приключенстват. Да им дадете свободата да избират как да изглеждат отделни елементи от дизайна, е най-доброто решение, което може да вземете.

Все пак, трябва да имате предвид, че докато момчетата растат, стаята им също се трансформира с тях. Без значение от възрастта им, тя трябва да поощрява тяхното въображение, независимост, фантазии и възможност да научават нови неща.

Различните етапи на живота, предполагат постоянна промяна в мебелите и външния вид на интериора. Стаята на 5 годишно дете няма да изглежда по същия начин като тази на тинейджър, но е също толкова важно и двете да бъдат обзаведени по подходящ начин.

Тук дизайнерите препоръчват да заложите на функционално детско обзавеждане, което да се приспособява към новите интереси на детето Ви. А декорът и цветовете да се променят с неговите предпочитания.

Детско обзавеждане за момчета

От къде да започнете?

Възрастта на детето е от значение, когато избирате детско обзавеждане. Например, ако е по-малко от 6, трябва да изберете обезопасени мебели, които да се използват удобно и безопасно. За момчета между 6 и 12 години обзавеждането трябва да бъде практично и да може да се използва от тях с лекота, без да се затрудняват. Добра идея е да изберете легло с идеята, че ще се използва още дълго време и няма да го смените скоро.

Преди да тръгнете по магазините, имайте предвид наличното пространство. Трябва да сте запознати с особеностите на помещението и неговите размери. Така ще бъдете сигурни, че избраното обзавеждане ще пасне перфектно в детската и няма да жертвате много пространство.

Модулно легло би било подходящо в малка стая, тъй като под него може да има шкафове за съхранение на вещи. Двуетажното легло с допълнителни места за съхранение, би било подходящо за две момчета, които трябва да делят обща стая. Големите легла са подходящи за големи пространства, където няма да се жертва място.

Децата биха оценили обособяването на зона за игри, така че избягвайте купуването на мебели, които в момента няма да им трябват и ще останат празни.

Детско обзавеждане за момчета

Какво харесват момчетата в детската си стая?

Най-голямото предизвикателство е да обзаведете детска стая за едно или две момчета. Тук задачата Ви е не просто да изберете цветове и мебели, но и изградите връзка на пространството с предпочитанията на детето.

За да дадете на Вашия приключенец един красив свят, е най-добре при проектиране на стаята да съчетаете въображението, любимите му цветове и играчки с функционалността.

Кой е най-подходящия цвят?

Много проучвания показват, че повечето момчета предпочитат синия цвят в различни нюанси. Но това не означава, че са длъжни да го харесват или трябва да се спрете на него, защото става въпрос за момче. Изборът на цветовата гама трябва да се сведе до личните предпочитания на детето и особеностите на помещението.

Например, ако става въпрос за малка стая, в която почти няма естествена светлина, най-добрият вариант е да се избере светъл или неутрален тон. Така ще се създаде илюзията за повече простор и свободно място.

Ако Вашето момче обича да преоткрива света и е любител на ярки цветове като жълто, оранжево и червено, е добре да изберете топъл, но не прекалено ярък цвят. Например можете да съчетаете любимия му цвят с фин нюанс като сиво, за да балансирате тоналността.

Ако детето Ви е по-спокойно и харесва да чете, пастелните цветове ще предадат по-спокойно усещане на стаята. Подходящо е да направите контраст с малко количество ярък нюанс, за да добавите щипка енергия на помещението.

Много деца имат любимо филмче или герой. Ако изберете стаята да има тема като джунгла, морско дъно или анимация, тоналността трябва да се съчетае с нея, за да има интериорът завършен външен вид.

Препоръчително е да започнете със стените, защото те са много важен елемент и първото нещо, което се вижда, когато влезете в детската. Неутралните цветове са добра възможност да ги съчетаете с различни декорации, докато детето Ви расте и променя вкуса си.

Друга интересна идея е една стена да бъде изрисувана с тапет с любими герои или декорации, които да задават тона на интериора и да добавят индивидуалност на стаята.

Детско обзавеждане за момчета

Какво трябва да бъде детското обзавеждане?

Отминаха дните, когато леглото заема цялото пространство и не остава място за игри или други мебели. Днес на пазара можете да откриете хиляди възможности за обзавеждане на детската – от серийно производство до мебели по индивидуален дизайн. Това Ви дава възможност да откриете правилното детско обзавеждане както за малки, така и за големи стаи.

Малкото Ви момче иска мебели, изрисувани с животни или любим супергерой? Мечтае за легло във формата на кола или Вие искате да гравирате името му на таблата на леглото?

Не е задължително да изпълнявате всичките му желания! Ако комбинирате интересите му с подходяща декорация, можете да създадете едно наистина приказно място! Например на таблата на леглото можете да изрисувате коли или да използвате стикери за мебели, които лесно се премахват при промяна на интересите.

Опитайте се да заложите на модерни и практични мебели, които не заемат много място. Така ще имате възможност да обособите специален кът за игри или за учене. Заложете на детско обзавеждане с допълващи се цветове, за да паснат на темата на стаята.

Ако Вашето момче е малко и все още не се е научило да се пази, изберете обзавеждане със заоблени ъгли и линии или се помислете как можете да обезопасите ъглите.

Детско обзавеждане за момчета

Нуждаете ли се от място за съхранение?

Момчетата се нуждаят от повече място за съхранение на играчки и сравнително по-малко пространство в гардероба от момичетата. Мястото за съхранение е задължително за всяка чиста и добре организирана стая.

Ако заложите на практични шкафове, поставки и аксесоари за съхранение, ще премахнете безпорядъка. Това също ще насърчи детето Ви да се научи на организация и да намира винаги търсените вещи.

Ако имате ученик в началните класове, можете да използвате бюрото с рафтовете над него за съхранение на книги, учебници и канцеларски материали. Рафтовете са удобни за по-важните неща, които винаги трябва да бъдат под ръка. Рафтове, библиотеки и мини поставки са идеални за различните възрасти, ако искате да имат специално обособено място за книги.

Когато става въпрос за играчки, също имате множество възможности за съхранение – от рафтове в нужните размери до кошници и витрини. Ако детето Ви е любител на колите, хоризонталните рафтове са интересен начин за аранжировка.

А Вие избрахте ли детско обзавеждане?

Разгледайте нашите страхотни предложения и открийте подходящото вдъхновение. Свържете се с нас на телефон: +359884 030 464 и нашите консултанти с удоволствие ще Ви помогнат с професионален съвет.