Как да създадете уютна атмосфера с мебелите от масив?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Съдържание:


Да създадете интериор е много повече от това да обзаведете едно пространство, за да бъде естетически красиво. В пространството е необходимо да се съчетават различни характеристики като – удобство, функционалност, уют и стил. Има много начини да постигнете това, но най-важният елемент на всяка стая са мебелите.

Мебели от масив или серийно производство? Със сигурност много производители ще Ви предложат мебели от ПДЧ и МДФ, но дали това е най-доброто за Вашия начин на живот?

В тази статия ние, от Хорос ГК, ще Ви запознаем със съветите на дизайнерите как да създадете уютна атмосфера, избирайки правилното обзавеждане.

Как да създадете уютна атмосфера с мебелите от масив?

Защо уютът е важен?

Може би и Вие, като нас, предпочитате просторни помещения с много естествена светлина, които създават топла и привлекателна атмосфера. Или обичате уникалността и търсите по-различен и смел подход, с който да интегрирате естествената дървесина в дома си.

Истината е, че с правилните мебели можете да обзаведете всяка стая в желания интериорен стил. Мебелите от масивно дърво притежават всички предимство на естествената дървесина. Естетически издържани, с тях ще реализирате и най-смелите си мечти! Модерният им дизайн ги прави идеални за създаване на комфортна и приветлива атмосфера.

Независимо дали предпочитате по-тъмни или светли тонове, трябва да изберете правилния вид на естествената дървесина.

Каква дървесина и цвят да изберете?

За да постигнете уютна атмосфера, изберете обзавеждане от топли дървесни видове като дъб, ясен или орех. Те имат естествени цветове и текстури, които допринасят за усещане на топлина и уют в стаята.

Дайте предимство на природните оттенъци. За да запазите естетиката на дървото, избягвайте тъмни и наситени цветове при обработката на мебелите от масив. Оптималният избор е да предпочетете природните оттенъци на дървото и запазете възможно най-много до тях.

Как да създадете уютна атмосфера с мебелите от масив?

Как можете да допълните атмосферата?

Добавете текстилни акценти. Едно от най-ефективните средства за създаване на уютна атмосфера е добавянето на текстилни акценти към мебелите от масив. Покривки, възглавници и одеяла в топли цветове и текстури ще придадат допълнителна мекота и комфорт в стаята.

Играйте с осветлението. Осветлението има много важна роля при създаване на уютна атмосфера. Използвайте топли и нежни източници на светлина като лампи с димираща (намалена по сила) светлина или свещи, които ще добавят мекота и уют в пространството.

Декорирайте с натурални елементи. Добавянето на натурални елементи към мебелите от масив е прекрасен начин да създадете уютна атмосфера. Помислете за поставяне на вази със сухи цветя, дървени сувенири или плочки с природни мотиви. Тези елементи ще добавят органичност и природен чар към Вашия интериор.

Съчетавайте различни стилове. Една от красотите на мебелите от масив е, че те се съчетават добре с различни стилове на обзавеждане. Използвайте това предимство, за да създадете уникален и персонален интериорен дизайн. Комбинирайте мебели от масив с модерни елементи, винтидж аксесоари или етно декорации, за да добавите допълнителна дълбочина и красота в дома си.

Обърнете внимание на детайлите. Дребните детайли могат да направят голяма разлика в създаването на уютна атмосфера. Отделете време да изберете подходящи дръжки, копчета и декоративни елементи за Вашите мебели от масив. Те ще придадат уникален стил и усещане за ръчна изработка.

Как да създадете уютна атмосфера с мебелите от масив?

Какви Ви препоръчваме за трапезарията?

Трапезарията е душата на всеки дом. Нейната фокусна точка е трапезната маса, защото на нея не само посрещате гостите си, но и се събира цялото семейство за споделени мигове. Затова, когато обзавеждате това помещение, добра идея е първо да изберете подходящ модел маса и столове.

Трапезна маса модел 16 е чудесен избор за трапезарията, когато имате голямо семейство. Решена в класически стил, нейният дизайн е модерен и изчистен, за да се впише перфектно във всякакви видове интериор.

Конструкцията е стабилна – плот от цели ламели масивен дъб и метални крака, за да издържи натоварване с различен интензитет. Имате възможност да изберете както размера и вида на дървото, така и неговата дебелина и качество.

При правилна поддръжка, ние Ви гарантираме, че Вашата маса ще издържи дълги години в перфектен външен вид.

трапезна маса от дъб

Тази трапезна маса ще бъде чудесно допълнение за всяка кухня, всекидневна или хол с отворен план. Със своя естетичен вид и издръжливост, тя със сигурност ще осигури луксозно усещане и удобство на Вашето домакинство.

Как да поддържате мебелите си правилно?

Много бързо можете да се лишите от уюта в атмосферата, ако мебелите се повредят. Затова е важно да ги поддържате правилно, особено ако са изработени от естествена дървесина.

Редовните грижи и поддръжка ще гарантират тяхната издръжливост и красив външен вид. Препоръчително е поне веднъж седмично да избърсвате праха от тях с мека кърпа. При необходимост може да използвате подходящи почистващи продукти за полиране на дървесина. Важно е да следвате инструкциите за поддръжка, предоставени от производителя.

А Вие избрахте ли своите нови мебели?

Мебелите от масив са прекрасен начин да създадете уютна атмосфера в дома си. Те не само предлагат издръжливост и качество, а и придават естетика и топлина в пространството.

Ако все още се колебаете дали това е правилното решение за Вас, свържете се с нас на телефон: +359884 030 464. Нашите консултанти с удоволствие ще Ви предложат различни варианти, отговарящи на Вашите изисквания и начин на живот.