Как да създадете приказна детска стая?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Спомняте ли си как изглеждаше детското обзавеждане на Вашата първа стая? Може би никога няма да забравите вълненията, когато родителите Ви позволиха да участвате в декорирането й. Или още помните малките детайли, с които я превърнахте в своето специално място.

Детската стая  е много повече от четири стени. Тя може да осигури на децата не само място за спане, а и възможност да учат, играят, творят и развиват своето въображение.

Колебаете се как да подходите при обзавеждането на детската? В тази статия ще Ви помогнем да избегнете грешките и да изберете подходящи мебели.

Как да създадете приказна детска стая?

Какви са най-честите грешки при избор на детско обзавеждане?

Да декорирате детска е голямо предизвикателство. Много родители са свикнали да виждат в Pinterest невероятни идеи за обзавеждане на всяко пространство. А инфлуенсърите в Instagram, могат да вдъхновят всекиго със своите приказни резултати. За съжаление, интериорите в социалните мрежи не могат да бъдат пресъздадени във всяко пространство.

Не бива да забравяте и своите деца. Това е тяхното убежище, в което ще опознават света и ще приключенстват.

Независимо каква е неговата възраст, всяко дете има свои собствени интереси, любими теми, цветове и анимационни герои. Затова ключов момент при обзавеждането е да съчетаете техните желания с най-подходящите мебели за детска стая.

За да Ви помогнем, ще Ви споделим кои са най-често срещаните грешки според нашите дизайнери.

Как да създадете приказна детска стая?

„Затваряне” на пространството с прекалено много мебели или декорации.

Вашето малко момче обожава супергерои? Мечтае да бъде като Батман, Супермен или Спайдърмен? Това е чудесно! Не бива да пренебрегвате неговото желание, но да имате картинки със супергерои на всички стени и мебели е прекалено!

Да, може да изглежда прекрасно, но след няколко години момчето може да промени предпочитанията си и да се налага бързо да направите ремонт!

Преди да се впуснете в действие, помислете внимателно за акцентите. Изберете аксесоари като плакати и постери, които лесно ще бъдат заменени след време.

Не забравяйте, че за мебелите е най-важно да са функционални и да са съобразени с възрастта на своя обитател. Няма смисъл да затваряте пространството с големи гардероби и шкафове, ако детето Ви е малко и дори не е започнало първи клас. В този случай, то ще се нуждае от свободно място, за да може да играе и лудува, без да има опасност да се нарани в мебелите.

Обзавеждане на детска стая без участие на детето.

Може да си мислите, че малките приключенци не могат да дадат адекватно мнение и да го заявят ясно. Грешката на много родители е, че определят желанията на децата като „мимолетни фантазии” или „капризи”, с които няма нужда да се съобразяват.

Истината е, че още на 4 или 5 години, много деца имат ясно изразени предпочитания и те често не се препокриват с това, което възрастните харесват. Например – на Вас може да Ви се струва добра идея да заложите на розово за момичешка стая, но много от малките девойки не са фенове на този цвят.

Може да си спестите много главоболия и неприятни ситуации, ако се допитате до детето си при проектиране на неговата стая. Колкото повече ги ангажирате в целия процес, толкова повече ще ценят пространството си и ще се грижат за него.

Как да създадете приказна детска стая?

Какво Ви съветват професионалистите?

  • Мислете извън „кутията”. Върнете се в детството и си спомнете цветния и многообразен свят на малките приключенци.
  • Работете с пространството, с което разполагате. Ако стаята е малка, това не означава, че не може да бъде обзаведена добре.
  • Определете своя бюджет, преди да се фокусирате върху обзавеждането на детската стая.
  • Мислете за стаята като тяло – за костите и структурата трябва да отделите 90% от бюджета. Красивите акценти като спалното бельо, завесите и декорациите винаги могат да бъдат заменени след време.
  • Не правете компромиси с качеството! Безопасността на Вашите деца е много важна. Затова Ви съветваме да изберете мебели, които са със стабилна и здрава конструкция.
  • Съобразете обзавеждането с възрастта на детето. Например, учениците се нуждаят от приветливо и удобно кътче за учене, което включва бюро и подходящ стол.

Това са само част от съветите, коитодават нашите дизайнери. Ако търсите и се нуждаете от функционални мебели, ние от Хорос ГК  ще Ви помогнем.

Разгледайте детското обзавеждане в онлайн магазина ни или се свържете с нас на телефон: +359884030464.