Как да изберете подходящо офис обзавеждане за Вашия бизнес?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Може да не го осъзнавате, но да съчетаете няколко бюра и столове не е достатъчно, за да имате удобно и функционално офис обзавеждане. Не забравяйте, че Вашият офис е лицето на фирмата и мястото, където Вашите служители прекарват голяма част от деня си.

Когато искате да създадете добро първо впечатление и да осигурите приветлива работна среда, необходимо е да обърнете внимание не само на визията, но и на качеството на мебелите.

Кажете: „НЕ!” на скърцащите столове, тесните бюра и претрупаното пространство. В тази статия ние от бранда “Хорос” ще Ви помогнем да създадете една уютна атмосфера, като подберете правилно обзавеждането.

Как да изберете подходящо офис обзавеждане за Вашия бизнес?

Откъде да започнете?

Най-лесно е да тръгнете да обикаляте мебелните магазини и да купите най-бюджетните мебели, на които попаднете. Но, ако искате да превърнете офиса си в „лицето” на своя бизнес и да предразположите персонала си, трябва да обърнете внимание на няколко фактора.

Те включват:

  • Вида дейност, която извършва фирмата Ви – има голяма разлика между предлагане на туристически екскурзии и продаване на почистващи препарати. Например, когато избирате интериор за адвокатска кантора, трябва да се насочите към удобна и предразполагаща атмосфера. Офисът трябва да изглежда не само професионално, но и да впечатлява със стилната си визия.
  • Размера на помещенията – при избора на офис обзавеждане за малки стаи е добре да заложите на компактни и функционални мебели.  Ако мястото не е проблем, имате възможност да създадете просторни работни места.
  • Хората, които ще работят в офиса – те ще Ви насочат към атмосферата, която трябва да създадете. Всички хора се нуждаят от място за обяд и отмора. Хората, занимаващи се с творческа дейност и в IT сферата, се нуждаят от среда, предразполагаща към творчество.
  • Бюджета, с който разполагате – всяко начало е трудно, но ако се насочите към правилните мебели, може да съчетаете добрата визия с изгодната цена. Не забравяйте – евтиното НЕ винаги е най-изгодно. Най-добрият вариант е да изберете обзавеждане, което е устойчиво и ще бъде до Вас дълги години вместо китайски мебели, които бързо ще се наложи да замените.

Как да изберете правилното офис обзавеждане?

Преди да започнете да мислите колко бюра и столове ще Ви трябват, направете подробен списък с основните нужди на офиса си. Той трябва да включва както мебелите, така и елементи като компютри, принтери, телефони, органайзери, папки за съхранение на документи и други.

Няма да сбъркате, ако помислите и за начина, по който искате да използвате пространството. Когато сте графичен дизайнер, ще имате нужда от бюро, което да събере няколко монитора или място за излагане на Вашите проекти. Но, ако сте кредитен консултант, ще се нуждаете от допълнително пространство за съхранение на всички документи и техните копия.

Как да изберете подходящо офис обзавеждане за Вашия бизнес?

На какво да обърнете внимание при купуване на офис обзавеждане?

  • Качество на материалите – няма значение дали избирате мека мебел, офис стол, бюро или шкафове за съхранение. Видът и класът на материалите са от голямо значение за това, колко удобно ще е обзавеждането и колко дълго ще издържи.
  • Мащаб и пропорции – при планирането е важно да обърнете внимание на височината на тавана и широчината на входната врата и коридора. Не залагайте на мебели, които са прекалено обемни и трудно бихте ги вкарали в помещенията. Те не само ще заемат много място, но и ще „затворят” пространството. Ако не можете сами да прецените размера и пропорциите, доверете се на професионалист.
  • Издръжливост – не се водете единствено по красивата визия, обърнете внимание на конструкцията и дали е достатъчно здрава, за да издържи хора с различно тегло.
  • Дизайн – тук не става въпрос само за красотата или как изглеждат мебелите в пространството. Важно е да съчетаете стилния дизайн с функционалността, от която се нуждаете за ежедневните дейности на офиса.
  • Комфорт – няма значение колко добре се вписват в интериора мебелите, ако не предоставят удобство на Вашите служители. Доказано е, че хора, които не се чувстват добре на работното място, са по-неефективни при изпълнение на задачите си.

Това са само някои от факторите, на които трябва да обърнете внимание при избора на офис обзавеждане. Не пропускайте да разгледате нашите предложения в онлайн магазина ни или да се свържете с нас на телефон: +359884030464.