Какви са най-новите тенденции при трапезните маси?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Трапезарията е повече от стая, в която има трапезна маса и столове. Това е душата на всеки дом. В нея се събирате със семейството и приятелите си, създавате незабравими мигове и се наслаждавате на вкусната храна. 

Несъмнено, през годините ежедневието и начинът на живот се променят. С това дизайнът, стилът и функционалността на обзавеждането претърпяха значителна промяна. От просто практични и семпли, те преминаха към впечатляващи и отразяващи Вашия личен вкус и начин на живот.

Ако мечтаете да промените интериора си, не чакайте утре! Днес е идеалният момент да откриете най-доброто за Вашето пространство! А, ако още обмисляте как изглежда перфектната маса, тази статия е точно за Вас! В нея ние, от Хорос, ще Ви представим тенденциите, които завладяха 2023 година. 

Какви са най-новите тенденции при трапезните маси?

Всичко започва от масата.

Последното десетилетие донесе със себе си много неочаквани изненади. На много хора им се наложи да променят вътрешния си мироглед и начин на живот. Формалностите останаха на заден план и линиите между офиса и дома силно се размиха. Функционалността излезе от сянката на дизайна и стила, заставайки на преден план. 

Трапезариите се превърнаха в центъра на всичко. На много хора им се наложи  не само да ги използват за хранене, а и за работа, учене и събирания. През 2021 година тенденциите толкова се завъртяха, че строгата им функция бе заменена изцяло.

Днес новите тенденции излъчват гъвкавост, релакс и комфорт. Акцентът е върху топлината и приветливостта.  Обръща се внимание както на семейството, така и на удоволствието на всеки човек като личност. 

Какви са новите тенденции?

Докато по-рано всеки елемент от интериора можеше да се превърне във фокусна точка, днес трапезната маса е основен герой. Една красива съвременна маса може да бъде съчетана не само със столовете, но и с всички останали мебели. Смесването на стилове, форми и цветове, добавя характер и добавя на атмосферата уют и сладникав привкус. 

Възраждане на тъмните тонове.

Само допреди няколко години, тъмните дървесни цветове бяха свързани с усещането за консерватизъм и формалност. Днесте са идеални, за да пренесете природата в трапезарията си. Богатите тъмни шарки на орех, махагон и черешово дърво са използвани от много дизайнери, за да добавят топлина и неповторим характер към пространството, правейки го по-приветливо. 

Материалите са от голямо значение. Със сигурност, ще откриете маси от ПДЧ и МДФ, имитиращи тези шарки. Красотата се крие в масивната дървесина. Масите, произведени от този материал, са не само вечни, но и ще Ви върнат към корените. 

Това не е просто покупка, а инвестиция! С нея ще подсигурите елегантността и стила, за които винаги сте мечтали. Тази тенденция ни насочва не само към естетиката, но и внася усещане за носталгия и връзка с природата. 

Какви са най-новите тенденции при трапезните маси?

Комбинирането на материали.

Ако искате да добавите интересна нотка и дълбочина на пространството, най-добрият начин е да забравите за класиката. Не се страхувайте да експериментирате, защото новите тенденции Ви предизвикат да развихрите въображението си. Все повече дизайнери преоткриват очарованието от комбинацията на различни материали – дърво и метал, стъкло и камък и много други.

В трапезарията масите са изработени от плот от естествена дървесина и крака от метал. Това е прекрасна препратка към различни интериорни стилове – рустик и индустриален. Но може да пасне и на интериори в модерен, съвременен и дори минималистичен стил. 

Смесването на материалите ще Ви помогне да създадете уникален и привличащ вниманието интериор. Тази тенденция е идеална за тези, които искат да бъдат различни, но не и да избягат напълно от елегантността и лукса в своето пространство за хранене.

Стъклени фантазии.

Не можем да отречем, че стъклото е един от най-стилните материали. То има изключителната способност да се слива с почти всяка обстановка и да я подобрява. През новата година, масите от прозрачно стъкло навлязаха все повече в европейските страни. 

Това може да е както ефирен, така и минималистичен елемент в трапезарията, която да добави много грация към интериора. 

Дизайнерите препоръчват този тренд на хората, които държат на натрапчивостта, но искат масата да изпъква, без да прави интериора претрупан. 

Разбира се, когато става въпрос за стъкло имате възможност да изберете и цветно или матирано. По този начин ще добавите различен стил и текстура. 

Стъклените повърхности са устойчиви на петна и зацапване, поддържат се лесно и са перфектни за партита и събирания. Но трябва да имате предвид, че се лесни за надраскване и чупене. Затова не ги препоръчваме за домакинства с малки деца! 

Как да изберете перфектната трапезна маса?

Ние от Хорос сме щастливи, че можем да реализираме и най-смелите Ви мечти. В нашия сайт ще откриете голямо разнообразие от модели в различни размери, стилове и дизайни.

Направете запитване още сега на телефон: 0884 030 464. Нашите консултанти с удоволствие ще изготвят индивидуално предложение, съобразено с желаните размери, материали и специфични изисквания.