Какви видове детски стаи има?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Детско обзавеждане – предизвикателство за всеки родител, който иска да обедини цветния и многообразен детски свят с функционални решения. Това пространство е не само игралното поле за малките приключенци, но и тяхното специално място.

Интересен факт е, че най-често хората се затрудняват с обзавеждането на малка стая. Този проблем много често ги подтиква да се преместят в по-голямо жилище. Докато останалата част от къщата може да изглежда стилна и елегантна, то в детската стая няма ограничения. Тя може да бъде бунт от цветове, мотиви и да включва всички любими неща на детето – герои от анимационни филмчета, животни, превозни средства и други.

Чудите се как да създадете пространство, което подтиква да развихрите въображението си? Преди да преминете към планирането и декора е много важно да знаете от какъв вид детска се нуждаете. Обзавеждането на стая, която ще е поделена между две малки госпожици, би била значително по-различна от тази за бебе или тинейджър.

В тази статия ние, от Хорос ГК, ще Ви насочим към основните видове детски и ще Ви запознаем със съветите на нашите професионалисти за избор на мебели.

Какво трябва да знаете?

Всички искаме да създадем светло и приветливо място за спане, игра, учене и приключения на нашите деца. Но, ако живеете в апартамент ново строителство, по-вероятно е да разполагате с малко пространство. Тук е важно да знаете кога да изберете функционалността пред формата и да планирате много внимателно всичко до най-малкия детайл.

Често решението на проблемите с оформлението на малките детски са вградените мебели, които могат да увеличат максимално всеки сантиметър от пространството. Важно е и да не забравяте, че децата се променят с шеметна бързина. Те растят и с тях се развиват техните вкусове, предпочитания и нужди. Това означава, че трябва или да сте готови да им осигурите нужното пространство или да заложите на обзавеждане, което да расте с тях.

Какви видове детски има?

Няма значение дали имате едно, две или няколко деца, какви са техните пол и възраст. Основен момент, ако са достатъчно големи, да вземете предвид техните предпочитания. Може да става въпрос за любим цвят, мотив или елемент от обзавеждането. По този начин ще им помогнете да почувстват стаята си истински тяхна.

Бебешка стая

Когато проектирате стая за новородено, Ви препоръчваме да заложите на удобството. На този етап от живота, то няма да се нуждае от грамаден гардероб, шкафове или люлка. Няма да може да направи разликата и между еднорог и пингвин. Затова може да се каже, че стаята е най-вече да улесни родителите.

Трябва да е успокояващо и красиво, тъй като това е стаята, в която бебчето ще прекарва голяма част от деня си. Детско креватче, маса за повиване, удобен стол за приспиване, шкаф и много място за пълзене и нови приключения.

Препоръчваме Ви пастелни и неутрални цветове, за да създадете наистина релаксираща обстановка.

kakvi-vidove-detski-stai-ima-3

Стая за игри.

Ако имате допълнителна стая, тя може да се превърне в неповторимо място за игри. Така ще можете да разграничите спалнята от игралното пространство. Детето Ви няма да спи в нея, затова е добра опция за голям апартамент или къща.

Тук цветовете може да са ярки, за да стимулират въображението на детето. Добра идея е да използвате миещи се бои и подова настилка, която е устойчива и лесна за почистване.

kakvi-vidove-detski-stai-ima-4

Споделена стая между момиче и момче.

На теория братя и сестри от всякаква възраст могат да споделят една детска стая. Но е по-вероятно да се разбират по-добре, ако са на една възраст. При проектирането на такава стая, най-важно е всяко дете да има свое собствено лично пространство. В идеалния случай трябва да имат собствени секции с единични легла и шкафове или гардероби за дрехите си.

Добра идея е да избягвате разделението на стаята на две отделни половини. Дизайнерите препоръчват да изберете неутрална цветова гама, която да отговаря на предпочитанията и на двете деца. Нюанси на зелено, синьо, лавандула и жълто, съчетани с бяло и бежово са интересна идея.

Поддържайте обща тема, като заложите преди всичко на качеството и функционалността на мебелите.

kakvi-vidove-detski-stai-ima-5

Споделена стая между две момчета

Когато имате две момчета, които споделят стаята, трябва да сте сигурни, че имат достатъчно място за игра. Момчетата са склонни да играят по-грубо, когато са малки. Затова Ви препоръчваме да избягвате остри ъгли, където могат да се наранят.

Двуетажните легла максимизират свободното подово пространство и са идеални за такива дизайни на детски стаи. Като алтернатива можете да опитате с две легла в различни ъгли на стаята.

Ако децата посещават училище, ще трябва да планирате и специални зони за учене с библиотека и маса за писане на домашни. Момчетата обикновено се разсейват по-лесно, така че планирайте това пространство далеч от мястото, където са играчките.

Споделена стая между две момичета

Докато децата растат, те изграждат мнение за всичко. Две момичета могат или да имат сходни интереси, или много различни. Някои девойки харесват деликатни цветови схеми, така че нюансите на розово и жълто работят добре. Въпреки това, не всички харесват розово, така че тук ключов момент е да изберете тоналността.

Ако дъщерите Ви обичат да четат приказки, оформете стаята с темата на любимата им история. Двуетажните легла са добро решение, ако разполагате с ограничено пространство. Но, ако това не е проблем, можете да изберете индивидуално проектирано детско обзавеждане.

Опитайте да използвате две единични легла, за да осигурите на всяко момиче собствено пространство.

Тинейджърска стая

Докато децата достигнат тийнейджърските си години, те вече са се оформили като личности и не се страхуват да изразят мнението си. Тук е важно като родители да отстъпите една крачка назад и да напътствате детето, когато става въпрос за практичност и функционалност.

Когато става въпрос за детско обзавеждане, помислете за елементи с елегантен, минималистичен стил. Разгледайте нашите страхотни предложения или се запознайте със съветите на нашите професионалисти в блога на сайта ни.

kakvi-vidove-detski-stai-ima-7

Какво Ви съветваме?

Декорът и мебелите в детската стая непрекъснато се развиват. В един момент Вашето малко момиченце може да харесва принцеси, а утре – Жената чудо. Независимо от вида на стаята, която обзавеждате, помислете за практични и качествени мебели, които няма да се повредят от по-оживени игри и интензивна експлоатация.

Разбира се, можете да ремонтирате стаята и през няколко години.

Ако не можете да изберете дизайн или с децата си не можете да се насочите в правилната посока, ние – от Хорос ГК, с удоволствие ще Ви помогнем. Нашите консултанти са винаги готови да Ви помогнат и да отговорят на всичките Ви въпроси.

Свържете се с нас на имейл: logoinv@gmail.com или телефон: +35988 403 0464.