Защо офис обзавеждането е важно за имиджа на Вашия бранд?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Офисът е много повече от пространство, в което ще развивате Вашия бизнес. Неговата роля е да бъде лицето на Вашата фирма. Да създава една практична, функционална и привлекателна среда, която да предразположи клиентите и партньорите да Ви се доверят. А служителите- да работят с удоволствие и да подобрят своята производителност. 

Интересен факт е, че много хора асоциират офисите с малки и тясни пространства без цвят и характер, които са изпълнени с огромни бюра и столове. Ако искате Вие да се отличавате от мнозинството, Ви съветваме да обърнете специално внимание при избора на офис обзавеждането. 

Чудите се защо да го направите и откъде да започнете? В тази статия ние, от бранда “Хорос”, ще Ви споделим защо специалистите препоръчват да заложите на качествено обзавеждане за Вашия офис.

Защо офис обзавеждането е важно за имиджа на Вашия бранд?

Как висококачественото обзавеждане ще помогне на бизнеса Ви? 

Офисът е Вашият втори дом. Помислете колко време прекарвате в него, заедно с Вашия персонал. Има много проучвания, които се фокусират върху това как обзавеждането влияе върху служителите и клиентите. Според последното, направено през 2022 година, визията и функционалността на интериора влияят пряко на здравето на хората. 

Студените и тъмни цветове и липсата на достатъчно естествена светлина, се отразяват негативно на психиката. А тесните, неудобни и претрупани работни пространства оказват лошо въздействие върху физическото здраве. 

Избирайки качествено офис обзавеждане, Вие:

Гарантирате благосъстоянието на Вашия персонал. 

Не можете да очаквате служителите Ви да дават всичко от себе си, ако не се чувстват комфортно на работното си място. Ергономичните мебели биха подобрили не само тяхното удобство, но и цялостната естетика на офиса. 

Тук много специалисти препоръчват да се фокусирате не само върху визията на обзавеждането, но и какви са неговите качества. Може да Ви се струва добра идея да изберете работни зони, които да са споделени, но понякога служителите Ви извършват различни дейности. Например- не е добра идея едно работно място да се дели от счетоводител и човек от кол центъра.  

Създавайки уютна атмосфера, това ще позволи на персонала Ви да се чувства по-спокойно. По този начин всеки ще може да се съсредоточи повече върху задълженията си. Това от своя страна ще повиши качеството на свършената работа и ще се отрази върху потребителската удовлетвореност.

Добра идея е, ако разполагате с достатъчно място, да създадате специални зони за релакс. Те може да са предназначени за почивките или когато Вашите работници имат нужда да релаксират. Това може да са цели стаи или малки зони, в които да има място за игри, четене, дивани, фотьойли или специални кътове за сплотяване на персонала. 

Друга интересна идея е да заложите на гъвкаво работно пространство. Какво означава това? Да комбинирате стандартните работни зони – бюра и офис столове със специални места за дивани, фотьойли, барбарони. Така служителите Ви сами могат да изберат къде им е най-удобно да работят и това да повиши концентрацията и мотивацията им. 

Увеличавате производителността.

Може би един от най-търсените резултати от всеки работодател е увеличаване на производителността. За да бъде свършена адекватно и качествено работата, от съществено значение е служителите да са щастливи и да се чувстват добре. Това важи не само на работното им място, но и цялостно в офиса на фирмата.

Избирането на качествено и ергономично обзавеждане ще подобри цялостното им изживяване. Ако фирмата Ви има кол център, специалистите съветват да инвестирате в звукопоглъщаши прегради. Това ще гарантира, че шумът в офиса няма да пречи на работата. 

Друга характеристика на обзавеждането, на която трябва да обърнете внимание, е удобството. 

Седенето на стол през целия ден, може да бъде изключително неудобно, ако столът е обикновен и не е предназначен за работа.  Осигуряването на висококачествени офис столове ще намали риска от болки в гърба, врата и раменете. Също така, ще намали проблемите, свързани със стойката и ще предложи добра опора, която ще помогне на кръвния поток да стига до мозъка. 

Качествените офис мебели са инвестиция не само в добрия Ви имидж, а и в здравето и продуктивността на Вашите служители. 

Защо офис обзавеждането е важно за имиджа на Вашия бранд?

Как офис обзавеждането може изгради имидж на Вашия бранд? 

Офис обзавеждането помага и на Вашите потенциални клиенти, партньори и доставчици да си изградят мнение за Вас и бранда Ви. То може да:

Насърчава сътрудничество.

Често срещана конфигурация в офисите на стартърите, малките и средни фирми е големи офис пространства за мениджърите и ръководните кадри. За сметка на това, работните места на обикновените служители са малки, претрупани и неудобни за използване. 

Това прави лошо впечатление на потенциалните клиенти и партньори, които искат да изградят бъдещо сътрудничество с Вас.

Затова все повече фирми избират по-динамични и гъвкави пространства, които насърчават хората не само да се интегрират с колегите си, но и да работят с удоволствие. Наличието на специални офис зони за релаксация, срещи, фокусни групи или за споделяне с партньри, прави добро впечатление на нови и настоящи клиенти. 

В допълнение с това, наличието на меки мебели като дивани и фотьойли, би насърчило служителите да правят почивки и да стават от работните си места, за да общуват помежду си. Доказано е, че това подобрява психиката и създава здравословна и положителна атмосфера. 

Създава бранд идентичност.

Първото впечатление  винаги е много важно. Независимо дали каните настоящи или потенциални клиенти в офиса, е важно да ги предразположите. 

Това се случва още с прекрачването на прага и влизане за първи път в офис пространството Ви. Целта е интериорът да ги предразположи и да ги накара да се почувстват добре за това, което представя Вашата компания. 

Стилно, висококачествено и удобно обзавеждане. Светли и привлекателни цветови схеми и естествена светлина. Съчетаването на всички тези елементи и доброто оформление са жизненоважни за създаване на Вашата идентичност, която да генерира положителни взаимоотношения с клиентите. 

Не забравяйте и, че малките детайли са от значение. Декорациите и аксесоарите, могат да персонализират допълнително Вашия офис и да го превърнат в страхотно място за работа и бизнес! 

Ако имате повече от един офис в цялата страна, придържането към един интериорен стил и оформление, ще изгради по-голямо доверие във Вашите клиенти. 

Как можем да Ви помогнем? 

Ние от бранда “Хорос” можем да проектираме и реализираме Вашето офис обзавеждане. Предлагаме Ви практични решения, съобразени с Вашето офис пространство и нуждите на Вашите служители.  Обзавеждане за работни места, зали за среща, почивка, мениджърски кабинети и много други страхотни предложения.

Не пропускайте да разгледате нашите предложения в онлайн магазина ни или да се свържете с нас на телефон: +359 884 030 464.