Детско обзавеждане за тийнейджъри

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Неизбежно е – децата растат и променят своите интереси и приоритети. С това идва краят и на безгрижните дни, прекарани на площадките, любимите анимационни герои и пижамените партита. Вашето дете вече е пораснало и се появява нуждата да преобразите личното му пространство и да замените детското обзавеждане.

Необходимо е не просто да промените интериора, а да направите плавен преход от детство към юношество. Целта е да създадете ново специално пространство, в което Вашият тинейджър да се чувства в свои води.

Тук е момента да забравите за минимализма и да приоритизирате важните мебели, като например бюрото или по-голям гардероб. Добре е да помислите и за ново легло, тъй като повечето подрастващи обичат да имат повече пространство за сън и релаксация.

Не знаете откъде да започнете? Не се притеснявайте, в тази статия ще Ви запознаем със съветите на интериорните дизайнери.

Детско обзавеждане за тийнейджъри

Какво трябва да знаете?

Когато става въпрос за избор на декор за пораснали деца, е важно да промените гледната си точка. Не забравяйте, че вече не се нуждаете от детско обзавеждане, което е обезопасено и има по-цветни и привличащи вниманието мотиви.

Мебелите, които избирате, може да са всякакви – от стилни и изчистени до такива, които са с по-интересни дизайни, отразяващи личността на тийнейджъра. Дизайнерите съветват да обърнете внимание на променящите се нужди и предпочитания на растящото Ви дете, като същевременно създадете функционално пространство. Обърнете внимание на:

Техните нужди

Преди да се потопите в морето от възможности, е изключително важно да разберете какво се е променило във вкусовете на Вашия тийнейджър. Неговата стая е много повече от място за спане, това е убежище, това е зона за учене и релаксиране.

Помислете за мебели, които ще отговорят на неговите предпочитания. Например, ако обича да рисува, помислете за по-голямо бюро с подвижна повърхност, която да се премества в различни позиции. Ако обича книгите -проектирайте малък кът за четене.

Личен стил

Вкусовете на младежите се променят толкова бързо, колкото и настроенията им. Тогава Ви препоръчваме да заложите на по-универсален стил. Заложете на неутрални тонове, които лесно ще се адаптират към различни теми или цветови схеми.

Дайте възможност на детето си да изрази своите желания. Това ще му покаже, че зачитате мнението му, но разбира се, в разумни граници.

Детско обзавеждане за тийнейджъри

Качество и издръжливост

Тинейджърите не винаги са внимателни и нежни с вещите си, така че е по-добре да се насочите към по-издръжливи и здрави материали – например естествената дървесина. Тя добавя не само нотка топлина и естествена красота на интериора, но също така е известна със своята дълготрайност. Това се дължи на условията, в които дърветата виреят в естествената си среда и по-плътната им структура.

Разпределение на помещението

Един от най-големите проблеми на новото строителство е големината на стаите. Обикновено пространствата, предназначени за децата, са много по-малки и с редица недостатъци – колони и скосове. За по-малки детски е добре да изберете функционално обзавеждане, което да предложи максимизиране на мястото и да оползотворява всеки квадратен метър.

Таванските легла с бюра или места за сядане отдолу освобождават ценно подово пространство. За по-големи стаи помислете за създаване на отделни зони за спане, учене и почивка.

Детско обзавеждане за тийнейджъри

Важно ли е мястото за съхранение?

С всичките си дрехи, фигурки и книги може да се окаже, че детето Ви има много повече вещи от Вас. И не само това, с времето нещата могат да излязат извън контрол и да забележите разхвърляни неща по пода и дори в цялото жилище. Това обикновено се случва при грешки по проектирането и липсата на достатъчно място за съхранение.

Затова, ако все още не сте оползотворили правилно пространството на детската, е време да го направите. Първата стъпка е да опознаете предимствата и недостатъците на помещението.

Ако разполагате с достатъчно място, насочете се към по-големи модули за съхранение – с библиотеки, множество рафтове и шкафове. По този начин ще им помогнете да организират нещата си по теми, за да бъде всичко на една ръка разстояние.

Обърнете специално внимание на гардероба. При детското обзавеждане той е по-малък, защото малките деца растат прекалено бързо, за да натрупат прекалено много дрехи. При младежите съществува обратния проблем – имат от всичко и то по много.

Предимството на големия гардероб е, че има и огледало, което е вградено във вратите. Освен това, вътрешното пространство може да бъде приспособено към нуждите – релси за закачалки, рафтове, чекмеджета, място за аксесоари, колани и връхни дрехи и други.

Ако детската вече е обзаведена, но мястото все още не стига, помислете да добавите скрин. Вземете предвид дълбочината на чекмеджетата и издръжливостта на плъзгащите системи, за да сте сигурни, че той ще издържи.

А Вие избрахте ли най-доброто за детето си?

Ние – от Брандът “Хорос”, разбираме колко е важно да направите правилния избор. Затова сме готови да Ви съдействаме и да проектираме мечтаната стая на Вашия тийнейджър. Ще Ви предложим голям избор от материали, дизайни и цветове, които ще удовлетворят и най-взискателните младежи.

Свържете се с нас на телефон: +35988 403 0464 или изпратете запитване през сайта ни, за професионална консултация