Как да изберем правилното легло за нашето дете?

гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” № 15

0 елемента
Изберете страница

Леглото е центъра на всяка детска стая. При избора му трябва да се съобразите не само с желанията на Вашето дете, но и да вземете в предвид особеностите на пространството. Не забравяйте, че безопасността и качеството му са важни критерии, когато става въпрос дете. 

Не сте сигурни от къде да започнете? В тази статия ще Ви представим съветите на професионалистите, които със сигурност ще Ви помогнат да изберете правилното легло за Вашето дете. 

Как да изберем правилното легло за нашето дете?

 На какво да обърнете внимание при избора на детско легло? 

  • Размери –  това е най-важния фактор, който не бива да забравяте. Те трябва да отговарят на нуждите на Вашето малко или порастващо дете. Тук е добре да заложите на функционално легло, което може да се трансформира с растежа на детето Ви. Но, ако имате вече тинейджър най-добрия вариант са стандартните модели с размери 90х190 см или 120х200 см. 
  • Материали – трябва да са качествени и безопасни за здравето на детето. Дървените и металните модели са по-здрави и лесни за почистване. 
  • Функционалност – не забравяйте, че то трябва да отговаря на нуждите на Вашето дете. Например, ако то често ще очаква гости е добре да изберете по-голямо легло или диван с изтеглящ се механизъм, което може да бъде се превърне в двойно легло. Когото желаете да спестите място в стаята, изберете модел с вградени рафтове или шкафчета за съхранение на дрехи.

Как да изберем правилното легло за нашето дете?

  • Дизайн – трябва да отговаря на предпочитанията на детето и да се вписва в декора на стаята. Можете да заложите на любимия цвят на  мотиви от любимите му герои от филми или книги. Не забравяйте, трябва да му бъде уютно и с приятна атмосфера.
  • Безопасност – съобразете се с възрастта на детето. Ако е малко и очаквате да скача върху матрака, изберете легло с релси, които да предпазват от падане. Също така, ако изберете легло с етажерки или други допълнителни части, уверете се, че те са стабилни и няма да  паднат.
  • Цена –  това е инвестиция за бъдещето на детето Ви, затова е важно да не правите компромис с качествата му.

Изборът на правилното легло за нашето дете е важен процес, който изисква време и внимание. Трябва да обърнете внимание и на най-малките детайли, за да създадете една красива и практична детска стая.

Не се колебайте да се доверите на професионалистите на Хорос ГК, ако се нуждаете от професионален съвет или консултация. Свържете се с нас на телефон: +359884030464.